2017-02-23

Idag invigdes Vallens förskola

Med dans och sång av barnen hölls idag invigningen av Vallens förskola. Lite senare under dagen hälsades föräldrar välkomna på drop-in fika och visning av de nya lokalerna.

Barnen klipper bandet

Edvin och Isabell klippte bandet.

Efter tal av förskolechef Ulrika Pettersson och barn- och utbildningsnämndens ordförande Glenn Lund var det dags att klippa bandet. Isabell Malveholm och Edvard Stanell Arlesten hade fått det ärofyllda uppdraget. Efter lite krångel med saxen klipptes bandet äntligen av och förskolan kunde förklaras som invigd.

Förskolans barn stod för underhållningen och bjöd både på dans och sång. Även pedagogerna bidrog till underhållningen och visade olika experiment för barnen.

Nyrenoverade lokaler

Vallens förskola ligger på gamla sjukhusområdet i den gamla lasarettsbyggnaden i Värnamo. Efter renovering av lokalerna flyttade förskolorna Långstrumpan, Kvarnängen och Corallen under oktober månad in i de gemensamma lokalerna. Förskolan har fyra avdelningar som i dagsläget har 71 barn och 14 personal.

Prisad för hållbar utveckling

Förskola har nyligen fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” från Skolverket och arbetar för ett hållbart förhållningssätt inom både miljö, värdegrund och kultur. Förskolan är också en kulturförskola och samarbetar med Kulturskolan.

Här kan du läsa om Vallens förskola


Förskolechef invigningstalar

Förskolechef Ulrika Pettersson hälsar välkommen.

Barnen dansar

Barnen bjuder på dans.

Invigningstal av Glenn Lund

Glenn Lund, barn- och utbildningsnämndens ordförande, håller invigningstal

Publicerad 2017-02-23
av Anna Grunditz

Skriv ut