Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
33183 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Rektor Vuxenutbildningen
Lena Peltomaa
lena.p.peltomaa@edu.varnamo.se

Besöksadress Vuxenutbildningen
Boagatan 2
331 83 Värnamo

Vuxenutbildning och Campus

Vuxenutbildning Värnamo

Vuxenutbildning Värnamo (VUX) är till för dig som vill lära dig något nytt eller som vill bli bättre på det som du redan kan i syfte att öka din konkurrenskraft på arbetsmarknaden och/eller erhålla grundskole- eller gymnasiekompetens för att kunna studera vidare.

Hos oss kan du läsa det mesta upp till och med gymnasial nivå. Du kan läsa utbildning i svenska för invandare (SFI), grundläggande vuxenutbildning som motsvarar grundskolan samt gymnasiala kurser för att skaffa dig ett slutbetyg eller en gymnasieexamen. VUX erbjuder dessutom ett flertal yrkesutbildningar.

VUX egen webbplatslänk till annan webbplats kan du läsa mer om verksamheten.

Campus Värnamo

Campus Värnamo anordnar utbildningar på högskole- eller yrkeshögskolenivå samt kortare kompetensutveckling på olika nivåer, både för privatpersoner och anställda i privat eller offentlig sektor.

Alla kurser och utbildningar styrs av efterfrågan och bygger på nära samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor.

Campus Värnamos webbplatslänk till annan webbplats

Särvux

Särskild utbildning för vuxna (Särvux) är vuxenutbildning för vuxna som tidigare gått i särskolan och behöver förbättra eller komplettera sin utbildning. Undervisning på särskild utbildning för vuxna är även möjlig för personer som fått en hjärnskada och i samband med det en begåvningsnedsättning. Man får studera på Särvux från och med den första juli det år man fyller 20 år.

Särskild utbildning för vuxna är en egen skolform. Utbildningen består av fristående kurser och ska ge kunskaper som motsvarar de som ges i den grundsärskolan och i gymnasiesärskolan. Man kan välja att studera en enda kurs, eller olika kombinationer av kurser.

Det kostar inget att studera på Särvux.

Senast granskad:
2018-10-26

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se

 

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

 

Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo

 

Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo

 

Organisationsnummer
212000-0555
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp