Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
33183 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Frånvaroanmälan
Via Dexterlänk till annan webbplats eller Dexter App

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Mat, lunch

Vi erbjuder barn och elever goda och näringsriktiga måltider i förskola och skola, tillagade av kunnig och serviceinriktad personal, serverade i en trivsam miljö.

Matsedel

Du kan se matsedel för din förskola eller skola via webbplatsen Skolmaten. länk till annan webbplatsDär kan du också få information om vilka råvaror rätt innehåller, varifrån den kommer och om den är lagad från grunden.

Om du vill kan du du ladda ner appen Skolmatens och se matsedeln där. Appen är gratis och finns på App Store (iPhone)länk till annan webbplats och Google Play (Android)länk till annan webbplats, sök på skolmaten.

I appen väljer du först Värnamo kommun och sedan den skola eller förskola som ditt barn går på. 

Specialkost

Om du är i behov av specialkost med anledning av medicinska skäl ska få det, till exempel glutenfri kost, laktosreducerad kost eller kost vid födoämnesallergi. Vi erbjuder även vegetarisk mat med mjölk- och äggprodukter.

Utöver specialkost erbjuds kost utan fläskkött, nötkött eller blodprodukter samt vegetarisk kost med ägg- och mjölkprodukter. För kost utan fläskkött och nötkött behöver du inte lämna in ett intyg/journalkopia från hälso- och sjukvården.

När vi planera annan kost utgår köket från huvudalternativet på ordinarie menyn och ersätter råvaran till ett annat köttslag eller erbjuder vegetariskt.

Till måltiderna serverar vi alltid en salladsbuffé, knäckebröd, smörgåsmargin, vatten eller mjölk.

Vi kan inte tillgodose specifika dieter och önskekost i förskola och skola.

Ansökan

Om ditt barn är i behov av specialkost ska ni ansöka om specialkost via vår blankett och lämna den till förskolan eller skolan. För att vi ska vara säkra på att rätt kost serveras kan i vissa fall ett intyg av läkare eller dietist behövas.

Ansökan ska förnyas vid förändrade behov och vid byte av förskola/skola av vårdnadshavaren.

Nötförbud

Alla våra skolor och förskolor har ett generellt förbud mot nötter för att öka tryggheten, och minska risken för olyckstillbud till följd av allergiska reaktioner.

Förbudet gäller jordnöt, hasselnöt, valnöt, paranöt, cashew, pekannöt och pistagenöt samt mandel och sesamfrön. Produkter där ovanstående nötter anges i innehållsdeklarationen omfattas av förbudet. Produkter märkta med ”kan innehålla spår av nötter” omfattas inte av förbudet.

Förbudet gäller alla dagar och alla tider i samtliga lokaler där barn- och utbildningsförvaltningens bedriver verksamhet. Det gäller även vid kvällsaktiviteter så som skoldisco, föräldramöten och personalsammankomster.

Mat- och måltidspolicy

Vi arbetar efter en mat- och måltidspolicy och följer Livsmedelsverkets rekommendationer "Bra mat i skolan" och "Bra måltider i förskolan".

Senast granskad:
2018-06-19

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter