Gällaryds skola

Gällaryds skola ligger naturskönt, nära till hagmark, vattendrag och skog. Sedan 1993 är vi en integrerad verksamhet med förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Vi har rymliga lokaler i två plan. Skolgården, som delvis är naturtomt, inbjuder till utevistelse och lek.

Om skolan

Vår skolgård är stor och varierande med fotbollsplan, bandyplan, lekborg, sandlåda och gungor. Skolan är känd för sin goda mat, som lagas i eget kök. Vi äter gruppvis i en mindre matsal. Genom att vara öppna och flexibla i arbetslaget skapar vi ömsesidiga möten mellan de pedagogiska synsätten i förskoleklass, skola och fritidshem.

Närområdet erbjuder kreativa miljöer och genom regelbundna utevistelser lär barnen sig att tycka om att vara i naturen. Målet är att lära sig att vara rädd om naturen och ta ansvar för vår miljö. Vi arbetar för att vår verksamhet ska vara mångsidig och utveckla hela barnet t ex med musik, bild, hantverk, dans och körsång. För att tillfredsställa barnens behov av rörelse prioriterar vi tid för raster, idrott och fysiska aktiviteter under fritidstid.

Samverkan och mål

Goda relationer med föräldrar ser vi som mycket värdefullt. Vi arbetar aktivt för att föräldrar ska hälsa på i verksamheten.

Granskad 2017-09-07
av Anna Grunditz