Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Trädkryparens förskola

Avdelning ett
0370-37 74 69

Avdelning två
0370-37 76 40

Avdelning tre
0370-37 76 45

Avdelning fyra
0370-37 76 46

Avdelning fem
0370-37 74 58

Rektor
Magnus Svensson
magnus.svensson@edu.varnamo.se

Besöksadress
Brushanegatan 52
331 42 Värnamo

Trädkryparens förskola

Förskolan ligger vid Vråens centrum med närhet till bland annat bibliotek och natur. Vi har en stor nyrenoverad gård med möjlighet till varierad och stimulerande lek.

Hos oss får barnen uppleva att det är roligt och meningsfullt att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper och utveckla självständighet och tillit till sin egen förmåga.  

Om oss

På förskolan finns fem avdelningar. På avdelning två och går barn i åldern 1-3 år. På avdelning ett går barn i åldern 2-5 år. På avdelning 3 och 4 är barnen i åldrarna 3-5 år. 

Den pedagogiska personalen består av förskollärare och barnskötare. Några timmar per vecka arbetar även modersmålspedagoger hos oss.Det är viktigt för oss att ha en öppen och förtroendefull kommunikation med er som vårdnadshavare.

Vi arbetar för att förskolan ska ge barnen trygghet och trivsel, och att barnen ska uppleva verksamheten som intressant, rolig och meningsfull. Vi arbetar också målinriktat för lika rättigheter och möjligheter för barnen, samt för att förebygga trakasserier och kränkande behandling. 

I vårt arbete med barnen har vi tillgång till lärplattor och Activeboards (interaktiva skrivtavlor).

En dag hos oss

  • 06.30 Förskolan öppnar gemensamt på avd. 5
  • 08.00 Frukost
  • 09.30 Lek/samling/aktivitet
  • 11.30 Lunch
  • 12.30 Vila
  • 14.30 Mellanmål
  • 15.00 Lek ute eller inne
  • 16.45 Alla barnen samlas på den avdelning som stänger
  • 18.30 Förskolan stänger

Samverkan

Vårt uppdrag är att i samarbete med er föräldrar verka för att varje barn för möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar. Vill vill vara ett stöd i ert ansvar för barnens fostran, utveckling och växande.

Inskolning

Under inskolningen lägger vi grunden i relationen mellan pedagoger och er familj. Här får vi chans att lära känna varandra. Vi vill att ni som föräldrar är beredda på att vara med ert barn på förskolan under två veckors tid.

Utvecklingssamtal

En gång per år sätter vi oss tillsammans föräldrar och pedagoger och pratar om barnets tid på förskolan, hur barnet trivs och hur barnets utveckling och lärande ser ut.

Föräldramöte

En gång per år samlar vi er alla föräldrar till ett möte där vi berättar mer om hur vi jobbar, ger tillfälle för diskussion kring hur det är att vara förälder, eller bjuder in någon intressant gäst.

Drop-in fika

Ibland bjuder vi in till drop-in fika på eftermiddagen. Det är ett tillfälle för dig som förälder att sitta ner och fika tillsammans med ditt barn, andra familjer och oss pedagoger. Passa på att titta runt på avdelningen och i barnets pärm!

Vernissage

De senaste åren har vi haft vernissage i slutet av våren. Då visar barnen vad de jobbat med under året. Ofta finns det också tillfälle för föräldrar och syskon att prova på något av det vi gjort.

Hitta till oss

Brushanegatan 52, 331 42 Värnamo

Senast granskad:
2019-12-11

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter