Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Libanongårdens förskola

Lillstugan
0370-34 11 33

Storstugan
0370-34 11 32

Rektor
Malin Roos
forskolechef@missionskyrkan.org

Besöksadress
Libanonvägen
331 33 Värnamo

Libanongårdens förskola

Libanongårdens förskola, fristående

Libanongården är en fristående förskola i med kristen profil som ligger vackert i en lummig park mitt emellan järnvägen och Mossleskolan, med utsikt över Värnamo.

Om oss

Vi har en stor varierad utemiljö, med rika möjligheter till utforskande och lek, där vi tillbringar mycket tid. Förskolan består av två hus, Lillstugan och Storstugan.

Inne på Lillstugan är lokalerna hemtrevliga och anpassade för verksamheten med de yngsta barnen 1-3 år. Inne på Storstugan har vi generösa ytor för lek och lärande, anpassade för de äldre barnen 3-6 år.

På Libanongården finns tillgång till gymnastiksal och andra stora samlingssalar för föräldramöten, luciafester m.m. I köket där tillagas även all vår mat av vår husmor, ekologiska mejeriprodukter används och närproducerat i den mån det går.

Vi har 4 anställda förskollärare, 2 barnskötare, samt egen husmor som lagar all mat i köket på Libanongården.

Profil

Vi är en fristående förskola med kristen profil som är en del av Värnamo Missionsförsamlings arbete. I verksamheten märks det genom att vi sjunger kristna sånger, berättar bibelberättelser, uppmärksammar kristna högtider och traditioner. Vi tycker att gott bemötande är viktigt, både av barn och vuxna i vår verksamhet Vår verksamhet styrs som alla andra förskolor av läroplan och skollag och den är öppen för alla. Man ansöker om plats till oss genom kommunens kö.

Samverkan

Du som förälder är fantastiskt viktig för oss och för vår verksamhet. En god kommunikation med hemmet är en grundförutsättning för en fungerande verksamhet. Vi vill ha ett öppet klimat där du som förälder känner att vi lyssnar på dina tankar och åsikter. Möjlighet till detta ges vid t.ex. de dagliga mötena vid hämtning och lämning, vid utvecklingssamtal, på föräldramöte, på föräldraråd, föräldravecka etc. Vi vill att du redan från start ska få chansen att lära känna oss i personalen och vår verksamhet därför tillämpar vi ”föräldraaktiv inskolning” vilket innebär att du som förälder får möjlighet att vara med "heldagar" på förskolan och se vår verksamhet i aktion när barnet skolas in. Vi erbjuder även årligt återkommande lucia- och sommarfester där vi bjuder in alla barnens nära och kära att vara med!

Välkommen till Libanongårdens egen hemsidalänk till annan webbplats 

Hitta till oss

Libanonvägen, 331 33 Värnamo

Senast granskad:
2019-10-21

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter