Höjdens förskola, Värnamo

Höjdens förskola

Höjdens förskola finns i ljusa och rymliga lokaler på bottenvåningen i ett höghus på Mossleområdet i Värnamo. Vi har gångavstånd till skog och pulkabacke och nära till Mossleskolans gymnastiksal.

Vår förskola består av två avdelningar, Smultronet (1-3 år) och Jordgubben (3-5 år). Vi som jobbar på Smultronet heter Maj-Britt, Maria och Sofia. På Jordgubben jobbar Diana, Julia, Maria och Mariana.

Om oss

Vi vill att förskolan ska vara en trygg, rolig och lärorik miljö. Vi prioriterar den fria leken, där barnen får bearbeta sina känslor och upplevelser. Leken är en förutsättning för utveckling och lärande. Vi lägger stor vikt vid att stimulera barnens språkutveckling. Språket är en förutsättning för fortsatt kommunikation och lärande. Vi arbetar också med skapande aktiviteter ex sång, musik, ramsor, sagor, drama.

Samverkan

Redan vid inskolningen grundläggs föräldrakontakten, förtroendet och tryggheten för familjen. Den dagliga kontakten med föräldrarna är viktig. Vi har även utvecklingssamtal, föräldramöten, föreläsningar och fester.

Du är alltid välkommen att hälsa på hos oss.

Granskad 2018-03-13
av Anna Grunditz