2020-05-11

SmåLits novelltävling

Smålands litteraturfestival vill sprida glädje i karantäntider. Därför delar festivalen ut gratis noveller till isolerade och lanserar en skrivtävling på temat ”Paus”. I prispotten finns 10 000 kronor och publicering i Hall Medias tidningar.

Den digitala utvecklingen gör att många naturliga pauser har försvunnit. Har nya uppstått? Och vad händer om vi plötsligt får en ofrivillig paus? Om detta handlar SmåLits nya novelltävling.

– Pandemin har satt mycket på paus, vilket gör att många får tid att skriva. Samtidigt känns det viktigt att fånga denna mycket speciella tid litterärt medan vi ännu befinner oss i den. Shakespeare skrev både King Lear och Macbeth i karantän, så vem vet vad som kommer ut av detta? säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun.

Novelltävlingen är öppen för alla och pågår till den 1 augusti. Texten får vara max 15 000 tecken lång och skickas in till smalit@jonkoping.se.

Vinnaren får en prissumma på 10 000 kronor och möjlighet att medverka i SmåLit 2021. Dessutom publiceras vinnarnovellen i Hall Medias tidningar.

Mer information och kontaktuppgifter finns här i pressmeddelandetPDF.

2020-05-11