2019-06-17

Turkens bänk en av STF:s vinnare

Svenska Turistföreningen (STF) har gått ut till Sveriges mest erfarna semesterfirare för att ta reda på vilka deras favoritplatser är inom tio olika kategorier för att utse Årets semestermål. Turkens bänk är en av vinnarna.

Det är STFs 238 000 medlemmar som har nominerat de lite mer okända resmålen, och nu är vinnarna utsedda.

Turkens bänk i Värnamo vann kategorin bänk med motiveringen:

”När Kadim Akca kom till Sverige från Turkiet hade han inget och fick sova på en bänk. Idag är han framgångsrik företagare och satte tillsammans med Värnamo kommun upp ”Turkens bänk” i Åbroparken i Värnamo (som har flera coola bänkar och driver projektet ”Bänkarnas stad”). Bänken är alltid uppvärmd och isfri för att minna om det varma mottagande av Sverige han upplevde att han fick.”

Hela listan på Årets semestermål finns på Svenska Turistföreningens webbplats.länk till annan webbplats

Turkens bänk i Åbroparken.

2019-06-18