2018-09-14

Rackethallen blir klar i början av december

Du som har undrat när den nya rackethallen är klar – nu vet vi. I början av december öppnar Värnamo Tennisklubb den nya hallen, och det är nästen ett år tidigare än planerat.

Värnamo Tennisklubb presenterade idén om att bygga till sin tennishall i för ett och ett halvt år sedan. Visionen omfattade padeltennis, squash, bordtennis – och anpassning för personer med funktionsvariationer.

Då hoppades man att den nya samlingsplatsen för racketsport skulle stå klar sen höst 2019. Men bygget har gått fortare än väntat och inom några veckor är allt klart.

- Vi öppnar i början av december, men väntar med att ha den stora invigningsfesten till i januari. Hallen kommer att heta Bygga Rackethall, säger Branko Shero, ordförande i Värnamo Tennisklubb.

Samarbete med kommunen

Rackethallen har blivit möjlig framför allt genom många timmars ideellt arbete av klubbmedlemmar, men också tack vare pengar från Allmänna arvsfonden och ett samarbete mellan tennisklubben och Värnamo kommun.

- För vår del handlar det här inte om att ge pengar till klubben, utan om att göra något tillsammans. Värnamo kommun är på väg in i ett stort livsstilsprojekt som heter Hälsosam uppväxt i Värnamo, där vi vill minimera hälsoproblem för barn och ungdomar och rackethallen passar utmärkt in i den tanken. Vi är mycket nöjda med konceptet där vi ser att alla blir vinnare, säger Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Största sponsorn ger namn åt hallen

Värnamo Tennisklubb har 300 i dag 300 medlemmar och stor ungdomsverksamhet. Nu skapar man en mötesplats för flera racketsporter, som också blir den första hallen i kommunen med en namnsponsor. Namnet på den nya hallen blir Bygga Racketcenter.

- Vi väljer att vara huvudsponsor därför att vi ser att hallen gör samhällsnytta. Här kommer att finnas plats för ungdomar och för friskvård för alla åldrar – då vill vi vara med, säger Johannes Johansson från Bygga.

Bygga Racketcenter

• 6 utomhus tennisbanor
  • 3 inomhus tennisbanor
  • 2 minitennisbanor (en utomhus och en inomhus)
  • Bollvägg utomhus
  • 2 squashbanor
  • 3 banor för padeltennis
  • Gemensamhetsutrymmen, omklädningsrum
  • Den nya tillbyggnaden är 970 kvadratmeter stor, dessutom har 200 kvadratmeter byggts om.

Avtal mellan Värnamo Tennisklubb och Värnamo kommun

Värnamo kommun står för ungefär en tredjedel av kostnaden för att bygga rackethallen, 3,4 av 10,7 miljoner kornor.

Kommunen får tillgång till hallen 3 700 timmar per år i tio år. De ska användas av förskolan, skolan, räddningstjänsten, fritidsgården, Värnamo hälsocenter, funktionshindrade, för integration och rehabilitering av personal samt för FAR, fysisk aktivitet på recept.

Den nya rackethallen.

Gammalt möter nytt i den nya rackethallen. Här byggs tre planer för padeltennis, i början av december är det klar.

Den nya rackethallen.

Ordföranden i Värnamo Tennishall, Branko Shero, visar runt i de nya lokalerna. Fortfarande finns en del kvar att göra, men i december öppnar hallen.

Den nya rackethallen.

Den nya tillbyggnaden är 970 kvadratmeter stor och innehåller tre banor för padeltennis och två banor för squash.

2018-09-14

0370-37 77 11 fax