2018-04-10

Utställning Sanna Borell

21 april-3 juni ställer Sanna Borell ut i Blickfånget, Gummifabriken med utställningen #människor#sannaborell#gummifabriken,  Välkommen!

Den första konstutställningen i nya Blickfånget är av barnboksillustratören Sanna Borell.

BAKGRUND
Sanna Borell är född i Värnamo och är numera bosatt i Malmö. Hon har medverkat i flera utställningar i Skåne, men detta är hennes första utställning i Värnamo. I början av 2017 fick Sanna ta emot Värnamo
kommuns kulturstipendium tillsammans med två andra stipendiater.

ILLUSTRATIONER
Sanna är barnboksskapare och frilansar som illustratör. Främst arbetar hon digitalt och hennes illustrationer innehåller vanligtvis mycket färg, rena linjer och enkla former. Sanna börjar mestadels med att teckna för hand för att sedan fortsätta digitalt och skapa collage samt väva in texturer i färgläggningen. Som illustratör gillar Sanna också att experimentera och testa sig fram till nya manér. Det har gjort henne mångsidig och flexibel. Sannas illustrationer finns på allt från t-shirts och tidningar, till animationer och böcker. Hon illustrerar även mycket till olika myndigheter och organisationer.

BILDERBÖCKER
Sanna har skrivit och illustrerat flera bilderböcker, bland annat Jakten, Djungelön och En sån dag. Med den sistnämnda boken vann Sanna våren 2016 förlaget Opals bilderbokstävling i Sven Nordqvists ära. I april lanseras Sannas bilderbok Klappa snällt. Boken Kedjan som hon vunnit Castorpriset med, kommer ut i september.

UTSTÄLLNINGEN
Illustrationerna är skapade särskilt för denna utställning. Sannas
illustrationer inspireras vanligtvis av text, vilket gjorde utställningen med stor frihet till en rolig utmaning.

2018-06-29