Värnamo kommun logotyp

Kontakt

Kontaktcenter
33183 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Konstnär: Carl Magnus

Museer, gallerier och konst

I kommunen finns flera olika konstinrättningar om du vill titta på konst, länkar finns under mer information på sidan. I kommunal regi ordnas utställningar med konst, konsthantverk, för barn eller aktuella ämnen i konsthallen Blickfånget. Längre ner på sidan finns även information om den offentliga konsten i Värnamo.

Konsthallen Blickfånget

Blickfånget är Gummifabrikens konsthall, den är 70 kvadratmeter stor och du hittar den utanför livesalens foajé på entréplan.

Öppettider:
Måndag - torsdag kl. 10.00-20.00
Fredag kl. 10.00-18.00
Lördag - söndag kl. 11.00-15.00

Öppettiderna kan ändras i samband med helger, i regel är det stängt på röda dagar. Se Bibliotek och fililaler för ändrade öppettider.

Vill du ställa ut hos oss?

Du som vill ställa ut kontaktar kultursekreteraren eller kulturpedagogen. Utställningar i Blickfånget är reserverade för dig som är professionell konstnär, eftersom vi vill stödja ditt yrkesutövande. Vi har också Väggen i stadsbiblioteket, där du som är lokal amatörkonstnär/konsthantverkare kan få ställa ut. Riktlinjer för utställningar hittar du under mer information.

Aktuell utställning

David Svensson Another Story

9 juni–19 augusti
Vernissage den 9 juni kl. 11.00, konstnären finns på plats och berättar om utställningen.

David Svenssons konstnärskap kretsar framförallt kring perception, seende, ljus och relationen till rumslighet, färg och måleriska aspekter. Hans arbeten spänner från det maximalt expansiva, det offentliga rummet, staden och våra sociala relationer, till den nästan tomma boksidan och ett mer småskaligt ateljéarbete. Du kan läsa mer om utställningen på www.varnamo/Evenemang, du kan också besöka hans webbplats davidsvensson.netlänk till annan webbplats.

Kommande utställning

Jucivaldo Tavares Fyra årstider

25 augusti -7 oktober
Vernissage den 25 augusti kl. 11.00, då kan du träffa konstnären.

Jucivaldo Tavares bor i Lund, Skåne men är född och uppvuxen i den brasilianska miljonstaden Salvador. Han har studerat konst vid Museum of Modern Art i Salvador och São Paulo samt bedrivit högre konststudier vid São Paulo universitet.

Offentlig konst

Invigning av konstverket Återsken / Relight Chandelier

Söndag den 19 augusti kl. 13.00 i Gummifabriken invigs konstverket Återsken / Relight Chandelier, i Auditoriets foajé. Konstnären är David Svensson. Inbjudan invigning Återsken.PDF

Invigning av konstverket Corpus

Fredag den 31 augusti kl. 15.00 i Stationsrondellen invigs konstverket Corpus av konstnär Carl Richard Söderström. Inbjudan invigning CorpusPDF.

Konstfolder

Det finns en konstfolder över den offentliga konsten som ägs av kommunen i och runt Värnamo, den uppdateras med jämna mellanrum. Foldern hittar du i tryckt form på biblioteken och i Gummifabriken.

Konstfoldern Den offentliga konsten i Värnamo.PDF

I Värnamo finns det ett rikt utbud av offentliga gestaltningar med skulpturer av Arne Jones, Bror Marklund, Carl Magnus, Kajsa Mattas med flera. Kultursekreteraren är ansvarig för den offentliga konsten.

Skötsel av konsten

Vi tar fram en skötselplan för den offentliga konsten varje år. Där ingår tvätt, renoveringar, utplacering av konstverk, belysning mm.

Broschyr Den offentliga konsten i Värnamo 2013

Klicka för att öppna konstbroschyren

Konst i Gummifabriken

Kommunen har även offentlig konst i Värnamo Gummifabrik, med konstnärliga gestaltningar av Stefan Johansson, Kajsa Mattas och Malin Bogholt. Gummifabriken kommer att få ytterligare två gestaltningar, av David Svensson 2018 och Carl Rickard Söderström 2019. Det finns mycket konst i Gummifabriken att titta på som ägs av kommunen. I den nya delen av huset kommer det upp konst efter hand, det är inte klart än. En uppdaterad konstfolder över konsten i Gummifabriken är under bearbetning.

Konstfolder Gummifabrikens konst.PDF

Enprocentsregeln

Värnamo Kommun tillämpar enprocentsregeln, vilket innebär att en procent av ombyggnad, tillbyggnad och nybyggnad går till konstnärlig gestaltning.

Senast granskad:
2018-08-14

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se

 

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

 

Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo

 

Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo

 

Organisationsnummer
212000-0555
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp