Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Skuggteater med Animamundi

Barn- och ungdomskultur

Vi har olika aktiviteter för barn och unga i Stadsbiblioteket och biblioteksfilialerna. Det kan vara sagostunder, film, teater, musik med mera.

Biljetter till evenemang i Gummifabriken

Alla biljetter köper du via Gummifabrikens webbplats och biljetterna hämtas i Gummi­fabrikens infocenter i huvudentrén. Undan­tag är gratis­biljetter som hämtas i biblioteket. För mer information se Gummifabrikens webbplatslänk till annan webbplats, eller ring 0370-30 59 00. 

Familjefredagar

Familjefredagar har vi några gånger per termin och är ibland på förmiddagen för mindre barn och ibland på eftermiddagen för lite äldre barn. De innehåller olika kulturupplevelser som till exempel teater, barn­utställningar, kreativ verkstad eller film. Målet är att stärka integrationen och öka inkluderingen, kultur är ett språk alla förstår. Familje­fredagarna har oftast fri entré eller en låg avgift.

Barnteater

Vi vill erbjuda alla barn teaterupplevelser med professionella aktörer. Vi samverkar med Gislaved-Värnamo teaterförening och tar in både små och stora föreställningar till Gummifabriken och biblioteksfilialerna.

Evenemang

Du hittar alla aktuella evenemang för barn och unga på sidan Evenemang för barn och unga.  

Praktiska handledningar för mer kultur i skolan

Olika inlärningsmiljöer och -metoder gör inlärningen inspirerande. Till exempel museer, bibliotek, teatrar, äldre byggnader och olika kulturhus kan fungera som inlärningsmiljöer, men kan även skapas på skolan.

Användbart material för pedagoger

Vi har tagit fram ett pedagogiskt material för att använda kultur som inlärningsmiljö. Kulturområdena är många som till exempel konst, kulturhistoria, arkitektur, musik, teater, litteratur, dans, film och de kan integreras i de flesta ämnen i skolan. Men det är inte alltid lätt att veta hur och det kulturpedagogiska materialet är tänkt att vara till hjälp och inspiration för lärare och andra pedagoger. Där kan du få tips och idéer till att mer aktivt delta i kulturlivet som kan göra inlärningen extra rolig för alla åldrar.

Utgår från Läroplanen

De pedagogiska handledningarna är tänkta att vara en inspiration för att få in olika kulturområden på ett bra sätt i undervisningen. De kan användas på olika sätt, det går bra att plocka delar ur dem utifrån vad som kan passa in i undervisningen och utifrån elevernas kunskapsnivå. De är också kopplade till läroplanen. De finns tillgängliga på Nettan (organisation och förvaltningar/barn-och utbildningsförvaltningen/Övergripande projekt och verksamheter) eller kontakta kulturpedagogen om ni vill ha dem skickade.
Mer information ser ni i målsättning med kulturpedagogisk verksamhetPDF.

Exempel handledning film

Exempelvis filmens hantering behöver inte alltid vara särskilt komplicerad. Enkla övningar är bland annat att göra intrigreferat eller egna filmrecensioner. Man kan fundera på filmens stämningar genom att diskutera musikens roll i berättandet och göra egna små experiment i ämnet.

Filmen bygger på att den väcker känslor och tankar och därför är det viktigt att barn och unga lär sig att uttrycka de känslor som filmen väcker hos dem med ord. Ett exempel är handledning för filmPDF.

Ibland erbjuder vi teater för skola och förskola

Senast granskad:
2018-11-20

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se

 

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

 

Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo

 

Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo

 

Organisationsnummer
212000-0555
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp