Aktuella evenemang

Här presenteras alla kulturevenemang som kulturförvaltningen anordnar, ofta i samarbete med andra aktörer.

Biljettinformation

Biljetter som köps via Gummifabriken gäller även om evenemanget är flyttat till Cupolen, men platsnumreringarna gäller inte. I Cupolen är det fri placering. Om ni ångrat er när evenemanget är flyttat går det att lösa in biljetterna i Gummifabrikens infocenter på tredje våningen. För mer information se www.gummifabriken.nu, ni kan också kontakta Gummifabrikens infocenter vid frågor om biljetter och evenemang,
tel. 0370-30 59 00

Föreläsningar

Lunchlyrik

Den 6 oktober startar höstens lunchlyrik med Gunnar Malmgård. Då läser han Magnus Utvik kl. 12.30-13 på Vråens bibliotek. Fri entré.

13 oktober Wislawa Szymborska
20 oktober William Shakespeare
27 oktober Ulla Olin- Nilson

Sånger om hembygden

Onsdag den 25 oktober kl. 14.30 i Gummifabriken
Musik med Jonathan Granefelt, fri entré!

Återkopplingsting om den nya regionala kulturplanen 2018-2020

Vad står det i den nya kulturplanen, vad är fokus och vilka är prioriteringarna? Under tinget kommer politiker från nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet att presentera kulturplanen och hur den har tagits fram. Det blir också ett samtal om hur den regionala kulturplanen kan användas och hur vi kan samarbeta på bästa sätt för att utveckla kulturen i Jönköpings län. Inbjudna är kulturintresserade föreningar, organisationer, enskilda aktörer, politiker, tjänstepersoner och professionella kulturskapare.
Var: Gummifabriken, Värnamo
När: tisdag 24 oktober kl. 18.00-20.30, kvällen inleds med fika.
Anmälan senast den 9 oktober via www.rjl.se/kulturkalenderlänk till annan webbplats!

Andra evenemang i kommunen

Bokcafé för vuxna

Onsdag den 25 oktober kl. 18 på Rydaholms bibliotek. Fri entré, anmäl till sara.k.hyltegard@varnamo.se.

Black Forest

Den 7 november kl. 19 visas dansföreställningen Black Forest på Vandalorum.
Mer info och biljettbokning www.gislavedvarnamo.riksteatern.selänk till annan webbplats.

Samtal med Lars Alkner

Kulturchef Lars Alkner har samtal med olika personer i aktuella ämnen. Fri entré. På sidan hittar du även samtal som redan varit. Saknar du något kan du hitta det på Youtube. Återkommer längre fram.

Granskad 2017-10-23
av Cecilia Gustavsson