Aktuella evenemang

Här presenterar vi alla kulturevenemang som kulturförvaltningen anordnar i kommunen, ofta i samarbete med andra aktörer.

Biljettinformation

Du köper alla biljetter via Gummifabrikens webb. Biljetterna hämtar du i Gummifabrikens infocenter på tredje våningen. För mer information se www.gummifabriken.nulänk till annan webbplats, du kan också kontakta Gummifabrikens infocenter vid frågor om biljetter och evenemang, tel. 0370-30 59 00

Evenemang i Värnamo

Vi håller nu på att flytta in i Gummifabriken, fredagen den 2 mars öppnar stadsbiblioteket med invigning även av Blickfånget och nod för kulturarv.

Vårens program kommer inom kort. Du kan även se mer information om musik, film och teater under respektive flik i menyn.

Smålit

Smålands Litteraturfestival 2018länk till annan webbplats arrangeras 2-4 februari i Nässjö, Jönköping och Värnamo.

Dagsprogram Värnamo

Dagsprogrammet för SmåLit 2018 i Värnamo 4 februari kl 11.00-16.00 i Gummifabriken. Fri entrè.länk till annan webbplats

SmåLits Författarscen söndag 4 februari 2018 kl 16.00-19.00,  Gummifabriken i Värnamo. Biljetter: 300kr

Möt fyra författare i ett fördjupande samtal med kulturjournalist Kristina Lindh:

Kristina Sandberg,  Trilogin om hemmafrun Maj från Örnsköldsvik (Att föda ett barn, Sörja för de sina och Liv till varje pris) blev hennes stora litterära genombrott.

Kim Leine debuterade på svenska 2008 med den hyllade självbiografiska romanen Kalak, Leine är aktuell med romanen Avgrunden.

Sara Bergmark Elfgren är aktuell med romanen Norra Latin. Hon har, tillsammans med Mats Strandberg, skrivit de kritikerhyllade Engelsforsböckerna Cirkeln, Eld och Nyckeln.

Rutger Bregman är historiker och författare till böcker om historia, filosofi och ekonomi. När hans bok Utopia för realister kom ut i hemlandet Nederländerna gav den upphov till en livlig debatt som spreds till internationella medier.

Paus med servering och boksignering.

Läs mer om Smålit och köp biljetter på Smålits webbplatslänk till annan webbplats

Logotype Smålitt

Konferens kultur för hälsa

Den 28 februari kl. 9-16 i Gummifabriken. Konferensen riktar sig främst till dig som är engagerad i arbetet med barn, äldre, personer med funktionsnedsättning, hälso- och sjukvård och integration.

Inbjudna föreläsare är Suzanne Axell, från "Fråga doktorn" och Pia Bergström, initiativtagare till kursen "Det biblioterapeutiska arbetssättet".

Under dagen kommer du också att få ta del av seminarier och workshops som ger exempel på hur du kan använda kulturen i ditt arbete för din målgrupp.

För mer information och anmälan se Region Jönköpings läns webbplatslänk till annan webbplats.
Flyer pdfPDF
Program pdfPDF

Poetry Slam på Värnamo stadsbibliotek

Deltävling 7 inför Jönköpings länsfinal i Poetry Slam händer på Värnamo stadsbibliotek onsdag 28 mars kl.18. Kvällens Mc (Master of Cermonies) och gästpoet är ingen mindre än Olivia Bergdahl!

Poetry slam är en tävling i estradpoesi där vem som helst kan delta! Poeten har tre minuter på sig att framföra sitt verk utan rekvisita och andra effekter. Publiken är delaktig och spelar en avgörande roll i tävlingen då tre till fem jurygrupper utses i början av kvällen. Deras uppgift är att rösta fram en vinnare genom att sätta poäng på framförandet och diktens innehåll. Segrarna från vårens deltävlingar möts i en final på Kulturhuset och tävlar om en plats på Svenska Mästerskapen i Poetry Slam 2018.

Tävlingarna är fartfyllda, härligt energigivande och lämnar ingen oberörd. Kom och läs, lyssna och bli tagen med storm!

Psst…fri entré!

Följ Poetry Slam 2018 på Facebooklänk till annan webbplats

Så här går det till att tävla

Tävlande är välkomna att anmäla sig i förväg eller chansa och dyka upp på plats. Ta med minst två texter men gärna tre (du kan ju få läsa en vinnardikt). Texterna måste vara egenskrivna och får vara på vilket språk som helst. Dikten ska framföras på max tre minuter, inklusive eventuell presentation. Ingen rekvisita, bakgrundsmusik eller scenklädsel får användas.

Av de (maximalt) nio som läst, går vinnaren vidare till länsfinalen! Om fler än fem tävlar går också tvåan vidare. Vi skickar under kvällen runt en hatt där den som vill får donera en slant eller en gåva – vinnaren för kvällen behåller innehållet i hatten och får självklart äran att utses till Värnamos (kval)mästare! Observera att det är publiken som bestämmer vem som vinner!

Vill du tävla? Maila kultur@varnamo.se eller bara ta med dig texter och hoppas på att det finns platser kvar.

Andra deltävlingar i Jönköpings län

Jönköpings läns uttagning till SM sker också i Jönköping 7 februari och 17 mars, Gislaved 21 februari, Tranås 28 februari, Vetlanda 7 mars, Nässjö 21 mars. Länsfinalen i Jönköping går av stapeln på Kulturhuset i Jönköping 6 april.

Affisch Poetry Slam Värnamo 2018

Andra evenemang i kommunen

Program för våren 2018 kommer inom kort.

Samtal med Lars Alkner

Kulturchef Lars Alkner har samtal med olika personer i aktuella ämnen. Fri entré. På sidan hittar du även samtal som redan varit. Saknar du något kan du hitta det på Youtube. Återkommer till våren 2018.

Granskad 2018-01-16
av Åsa Ekblad