Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Kultur

Här kan du läsa om kulturförvaltningen i Värnamo. Vi har en stark kulturprofil i kommunen och kulturen är en viktig del för att utveckla livskvaliteten för invånarna. Här står vad som ingår i vår kulturverksamhet.

Kulturverksamhet

I vår kulturverksamhet ingår Stadsbiblioteket, biblioteksfilialer (Bor, Bredaryd, Forsheda, Rydaholm) och Mobila biblioteket (bokbussen). Vi jobbar också med att bevara och göra kulturarvet tillgängligt, stöttning av föreningslivet och konsumentvägledning. Vi har också en hel del offentlig konst och har hand om inköp och förvaltning av konsten för kommunala lokaler. Kulturnämnden är politiskt ansvarig för verksamheten. Vill du veta mer kan du titta under respektive rubrik i menyn eller under mer information.

Kulturförvaltningen och stadsbiblioteket finns i Gummifabriken, Jönköpingsvägen 15.

Evenemang

Vi har ett brett program med olika evenemang varje år. Alla aktuella evenemang hittar du på sidan Evenemang. På den sidan hittar du också information om du vill arrangera ett evenemang.

Kulturunderstödd rehabilitering (KUR)

Det som tidigare kallades Kultur på recept, är en arbetslivsinriktad rehabilitering för dig som är sjukskriven för stressrelaterade besvär, psykisk ohälsa och/eller smärta.

Under 10 veckor träffas en grupp på 6-10 personer två gånger i veckan för att gå på olika kulturaktiviteter och kulturupplevelser. I Värnamo har vi en grupp på våren och en grupp på hösten. Du kan få en remiss genom din vårdcentral. Kontakta kulturpedagogen (som är koordinator för KUR) för att få veta mer.

Informationsblad KURPDF

Mer information

Senast granskad:
2020-03-17

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter