Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Reception
0370-37 75 26

 

Simhallens öppettider
Simhallens öppettider

Besöksadress
Östra Kyrkogårdsgatan
331 31 Värnamo

Sommarsimskolor

Värnamo simhall erbjuder sommarsimskolor varje år. Simskolorna består av intensivkurser och hålls måndag‑fredag vid 10 stycken tillfällen.

Vi rekommenderar att familjemedlemmar inte närvarar vid bassängen under lektionerna annat än första och sista gången. Det ger en märkbar skillnad på barnets koncentration. Du som åskådare är varmt välkommen att följa lektionen från fikaplatsen. Tänk på att du måste vara tillgänglig och befinna dig i anläggningen under hela lektionen.

I Värnamo simhall hålls lektionerna inomhus och i Forshedabadet utomhus.

Bokning

Du bokar sommarsimskola på Simhallens bokningssida.länk till annan webbplats


Måndag-fredag, 5 augusti-16 augusti

Kurs

Tid

Plats

Förberedande kurs från fem år

15.30-16.00

Värnamo simhall
Nybörjarkurs från sex år

9.00-9.40

Värnamo simhall


16.00-16.40

Värnamo simhall
Grundkurs från sex år

9.40-10.20

Värnamo simhall


10.40-11.20

Värnamo simhall


17.00-17.40

Värnamo simhall
Fortsättningskurs från sex år

11.20-12.00

Värnamo simhall


17.40-18.20

Värnamo simhall

 

Den här kursen är för barn som inte har gått på en simskola tidigare.

I den här kursen kommer vi att öva vattenvana för att barnet ska känna sig trygg i vattnet. Kursen ger en bra grund för nästa simskola. 
Vi kommer att prova på saker som att bubbla, flyta, glida, hoppa och testa på bröstbentag. Det är viktigt att barn lär sig att trivas i vatten då förutsättningarna för att lära sig simma blir bättre. Vi går igenom bad- och båtvett som är viktigt att veta när de vistas vid och i vatten, badar eller åker båt.

Det går bra att öva vattenvana hemma innan kursen, till exempel doppa huvudet i badkaret, tvätta ansiktet eller bubbla med munnen i tvättstället. Eller kom gärna och bada i Värnamo simhall.

Den här kursen är för barn som inte har gått en simskola tidigare. Du kan även boka den här kursen om ditt barn har gått på en simskola men behöver träna vattenvana.

I den här kursen övar vi vattenvana för att barnet ska känna sig trygg i vatten. Kursen ger en bra grund för den kommande grundläggandekursen.

Vi kommer att prova på saker som att bubbla, flyta, glida, hoppa och testa på bröstbentag. Det är viktigt att barn lär sig att trivas i vatten då förutsättningarna för att lära sig simma blir bättre. Vi går igenom bad- och båtvett som är viktigt att veta när de vistas vid och i vatten.

Det går bra att öva vattenvana hemma innan kursen, till exempel doppa huvudet i badkaret, tvätta ansiktet eller bubbla med munnen i tvättstället. Kom gärna och bada hos oss i Värnamo simhall.

Den här kursen är för barn som har gått en simskola tidigare.

I den här kursen har vi valt att inrikta oss på bröstsimmet. Vi förbereder också barnet inför målet i simning för årskurs två.

Vi kommer öva vattenvana, glidövningar, hopp, bröstbentag, bröstarmtag samt ryggsim. Detta gör vi för att barnet ska känna sig trygg och få respekt för vatten. Vi går även igenom bad- och båtvett som är viktigt att veta när de vistas vid och i vatten, badar eller åker båt.

Anledningen till att vi har valt bröstsim är att barnet själv ska kunna ta sig in till säkerhet om en olycka inträffat, så kallad självlivräddning.

Den här kursen är för barn som redan kan bröstbentag.

Bokning gäller för barn som har gått en simskola tidigare och som vet hur man gör ett bröstbentag. Under kursen kommer barnet att fortsätta utveckla tekniken i bröstsim och ryggsim.

Vi kommer öva vattenvana, glidövningar, hopp, bröstbentag, bröstarmtag samt ryggsim. Vi går även igenom bad- och båtvett som är viktigt att veta när de vistas vid och i vatten, badar eller åker båt.

Anledningen till att vi har valt bröstsim är att barnet själv ska kunna ta sig in till säkerhet om en olycka inträffat, så kallad självlivräddning.

Den här kursen är för barn som behöver träna på bröst- och ryggsim.

Kursen är anpassad för de lite äldre barnen som redan gått minst en simskola tidigare och behöver träna lite extra för att nå upp till skolans mål i idrott.

Under kursen kommer vi att öva vattenvana, glidövningar, hopp, bröstsim samt ryggsim. Vi kommer att fokusera på att barnet ska ha rätt teknik vid bröst- och ryggsim. Om möjlighet finns tränar vi hopp på djupt vatten.

Vi går även igenom bad- och båtvett som är viktigt att veta för både barn och vuxna när de vistas vid och i vatten, badar eller åker båt.

Det måste vara minst sex deltagare bokade för att en kurs ska påbörjas. Vi reserverar oss för ändringar gällande grupper som inte blir fullbokade samt skrivfel.

Senast granskad:
2019-07-10

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter