Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Reception
0370-37 75 26

 

Simhallens öppettider
Simhallens öppettider

Besöksadress
Östra Kyrkogårdsgatan
331 31 Värnamo

Simskolor 

Värnamo simhall erbjuder simskolor och privata simlektioner. Simskolorna är anpassade efter åldersgrupp och på sommaren erbjuder vi även intensivkurser på sommarsimskolan.

Bokning

Du bokar privat simlektion och simskola på Simhallens bokningssida.länk till annan webbplats

Privat simlektion


Dag

Tid

Plats

Fredagar

14.30-15.00

Stora bassängen


15.10-15.40

Stora bassängen
Söndagar

11.00-11.30

Stora bassängen


11.40-12.10

Stora bassängen


Simskolor

Onsdagar, 28 augusti-6 november

Kurs

Tid

Ungdom- och vuxensimskola

20.00-20.40

 

 

Måndagar och onsdagar, 30 september-6 november

Kurs

Tid

Grundkurs från sex år

17.00-17.40

Grundkurs från sex år

17.40-18.20

Fortsättningskurs från sex år

18.20-19.00


Måndagar och onsdagar, 11 november-11 december

Kurs

Tid

Grundkurs från sex år

17.00-17.40

Fortsättningskurs från sex år

17.40-18.20

Fortsättningskurs från sex år

18.20-19.00

Du behöver inte har några tidigare kunskaper om simning eller vattenvana innan bokning.

Vi erbjuder privata simlektioner för både barn och vuxen.

Vi utgår ifrån varje individ och skräddarsyr lektionen utifrån erfarenhet, behov och önskemål.

Du behöver inte ha några tidigare kunskaper om simning eller vattenvana innan bokning. Har du tidigare kunskaper är det viktigt att du skriver den informationen vid bokning.

Åldersgräns: 6 år

Observera att simläraren kan variera för varje tillfälle.

Denna kurs är för barn som inte har gått på en simskola tidigare.

I vår nybörjarkurs övar vi vattenvana för att barnet ska känna sig trygg i vatten. Kursen ger en bra grund för den kommande grundläggandekursen.

Vi kommer att prova på saker som att bubbla, flyta, glida, hoppa och testa på bröstbentag. Det är viktigt att barn lär sig att trivas i vatten då förutsättningarna för att lära sig simma blir bättre. Vi går igenom is-, bad- och båtvett som är viktigt att veta för både barn och vuxna när de vistas vid och i vatten.

Det går bra att öva vattenvana hemma innan kursen, till exempel doppa huvudet i badkaret, tvätta ansiktet eller bubbla med munnen i tvättstället. Eller kom gärna och bada hos oss i Värnamo simhall.

Denna kurs är för barn som har gått en simskola tidigare.

I denna kurs har vi valt att inrikta oss på bröstsimmet. Barnet kommer även att fortsätta öva vattenvanan. Denna kurs ger en bra grund för den kommande fortsättningskursen.

Vi kommer att öva vattenvana, glidövningar, hopp, bröstbentag, bröstarmtag samt ryggsim. Detta gör vi för att barnet ska känna sig trygg och få respekt för vatten. Vi går igenom is-, bad- och båtvett som är viktigt att veta för både barn och vuxna när de vistas vid och i vatten.

Anledningen till att vi har valt bröstsim är att barnet själv ska kunna ta sig in till säkerhet då en olycka inträffat, så kallad självlivräddning.

Denna kurs är för barn som redan kan bröstbentag.

För att boka denna kurs ska barnet kunna grunden till hur man gör ett bröstbentag. Under kursen kommer barnet att fortsätta utveckla tekniken i simningen.

Vi fortsätter att öva vattenvanan och går in djupare på bröst- och ryggsim. Här kommer vi dessutom att träna på att simma utan flythjälp. Vi går igenom is-, bad- och båtvett som är viktigt att veta för både barn och vuxna när de vistas vid och i vatten.

Anledningen till att vi har valt bröstsim är att barnet själv ska kunna ta sig in till säkerhet då en olycka inträffat, så kallad självlivräddning.

Kursen riktar sig till de som inte lärt sig att simma eller känner sig otrygga i vatten.

Lektionerna sker efter allmänhetens öppettider i en lugn och trygg miljö. Kursen riktar sig till de som inte lärt sig att simma eller känner sig otrygga i vatten. Du kan boka kursen från året du fyller 13 år.

Du kommer få träna på många olika saker såsom vattenvana, glidövningar, flyta, andningsteknik, bröstsim och ryggsim. Vi anpassar övningar efter individens behov, eftersom det kan variera med tidigare kunskaper och erfarenheter.

Varför bröstsim och ryggsim? Den röda tråden som vi arbetar efter är säkerhet. Vi väljer bröstsim och ryggsim för att vi alla behöver kunna rädda oss själva i en nödsituation. En annan fördel är att bentagstekniken är densamma oavsett om du simmar på rygg eller mage.

Är du under 18 år bokar du kursen i receptionen.

Det måste vara minst sex deltagare bokade för att en kurs ska påbörjas. Vi reserverar oss för ändringar gällande grupper som inte blir fullbokade samt skrivfel.

Senast granskad:
2019-09-26

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter