Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Apladalen

Apladalen är en hembygds- och naturpark som ligger i Värnamo. I parken finns bland annat olika promenadstigar och ett café som är öppet under våren och sommaren. Det finns även hägn med olika djur så som getter, får, kaniner och höns. Apladalen har även Värnamos största lekplats för barn.

Ett levande kulturarv

Den 22 hektar stora naturparken ligger mitt i hjärtat av Värnamo. Promenera på stigar under de månghundraåriga ekarnas kronor. Ibland korsar stigarna Krycklebäcken med sina lustiga serpentin­krökar. Mitt i Apladalen finns också Värnamos hembygds­museum.

En utflykt för hela familjen

Titta in i prästgården och se museumet med sina unika bonadsmålningar. Strosa runt i prästgårdens kryddträdgård med biodling. Hälsa på djuren vid ladugården eller besök regionens största och mest välbesökta lekplats. Gå runt bland de gamla husen som är tidstypiskt inredda 17- och 1800‑talsbyggnader.

Värnamo hembygsförening

Initiativ till Apladalen togs av Värnamo hembygdsförening som arrenderade mark av prästgården och har flyttat hit alla stugor. Sommartid visar och säljer lokala hantverkare sina produkter i marknadsstugan och ibland är det uppträde på friluftsscenen.

Apladalen, Värnamo
Apladalen, Värnamo

Senast granskad:
2020-04-06

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter