Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-07-02

Utställning Malin Bogholt

Lördag den 24 augusti var det vernissage för Malins Bogholts utställning "Rekonstruktion" i Blickfånget, Gummifabriken.

Utställningen "Rekonstruktion" har vernissage den 24 augusti, den finns att se fram till den 6 oktober. Blickfånget har samma öppettider som stadsbiblioteket.

Malin Bogholts konst gränsar ofta till arkitektur och hon utgår ofta från rummet i sitt skapande. Konsten ska vara en integrerad del och samspela med rummet. Hon har skapat det stora konstverket "Balansakt" till Gummifabrikens entré. Konstverket känns som en del av arkitekturen och berättar en historia. Början med konen som letar efter en balans och jordar sig neråt, sedan kommer brädorna som känns ostadiga och strävar uppåt mot slutet och den fasta punkten, en stor sugpropp.

I hennes utställning, "Rekonstruktion", i Gummifabriken visas objekt och skulpturer i olika material som alla berättar en egen historia. Malin Bogholts skulpturer är abstrakta och vill ställa frågor kring det mänskliga varandet och görandet. Betraktaren kan vrida och vända för att försöka få ut något oväntat ur det till synes alldagliga. Materialen har en inneboende historia och en inbördes relation och beroende av hur betraktaren rör sig i rummet så kan historien ändras. Hennes verk engagerar och får betraktaren att vilja integrera. Sista meningen är ett utdrag ur motiveringen till att Malin i år fick Göteborgs stads kulturstipendium.

Vandring mot okänt mål 3

Senast uppdaterad:
2019-08-26