Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Stadsbiblioteket Gummifabriken

0370-37 76 00

Besöksadress

Gummifabriken Jönköpingsvägen ­15/Magasinsgatan
331 34 Värnamo

Filialer

Bibliotek och filialer

Öppet med bibliotekspersonalMåndag-Torsdag


10.00-19.00

Fredag


10.00-18.00

Lördag-Söndag


11.00-15.00

Öppet med självserviceMåndag-Torsdag


8.00-10.00, 19.00-21.00

Fredag


8.00-10.00

 

Bibliotekets service till grundskolan

Boklek

Vi bjuder in alla 6-årsklasser till Boklek. Boklek är en första biblioteksintroduktion under lekfulla former. Tillsammans lär vi oss om hur vi hanterar böcker och hur ett bibliotek fungerar. Besöket brukar ta ungefär 45 minuter. Vi avslutar med att eleverna får sina första egna lånekort, och möjlighet att låna med sig varsin bok hem.

Boklek erbjuds årligen under vecka 10 och 11. Inbjudan kommer ut på kommunens interna webb Nettan under vecka 4.

Bokprat för årskurs 2 och 5

För årskurs 2 och 5 erbjuder vi bokprat för att skapa läslust och inspiration. Bokpraten äger rum på Stadsbiblioteket och tar ca 45-60 minuter.

Årskurs 5 tar vi emot under höstterminen. Årskurs 2 under vårterminen. Klassläraren bokar in datum och tid som kan passa efter kontakt med biblioteket.

Föräldramöten

Barnbibliotekarien pratar om vikten av läsning på föräldramöten för förskolan och grundskolan. Boka i god tid genom att kontakta biblioteket. Helst två månader innan, för att garantera att det finns lediga datum.

Skolbio

Stadsbiblioteket erbjuder årskurs 1 att delta i skolbio. Anmälan läggs ut på kommunens interna webb Nettan under början av höstterminen. Klassläraren anmäler sin klass. Efter anmälan får läraren den bok som filmen grundar sig på samt en filmhandledning att gå igenom med klassen innan besöket.

Låna

Bibliotek för lärare

Stadsbiblioteket har en boksamling, Bibliotek för lärare, där du som lärare själv kan plocka ihop det du vill låna till din klass. Det kan vara till en samling böcker som ska finnas i klassrummet, böcker för läsgrupper, börja-läsa-böcker, böcker på engelska med mera. I bibliotekets mediekatalog kan du se vilka böcker och medier som finns att låna från Bibliotek för lärare.

Du som lärare kommer själv till Bibliotek för lärare och plockar ihop det du vill låna till din klass. Vill du ha hjälp med att plocka ihop böcker frågar du i informations­disken. Biblioteket om­besörjer inte transport av böcker till skolor.

På Bibliotek för Lärare finns det klassuppsättningar för årskurs f-6 som du kan låna till din klass. Till många av klassuppsättningarna finns det lärarhandledningar. Klassuppsättningar köps in regelbundet och vi tar gärna emot förslag på nya titlar.

Böcker på utländska språk

Biblioteket tillhandahåller böcker på utländska språk. Tvillingböcker finns att låna. Tvillingböcker är två exemplar av samma bok på två olika språk som lånas ut tillsammans.

Förskoleväskor

Fökoleväskor är väskor med olika teman som lånas ut till förskolor. Förskoleväskorna har teman som genus, natur, begrepp och färger.

Lärarlånekort

Lärare ska ha ett lärarlånekort för de medier som lånas till klassen. Lånetiden är 56 dagar. Besök närmaste bibliotek för att skaffa ett lärarlånekort. Privata lån lånas på privat lånekort.

Senast granskad:
2020-04-06

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter