Stadsbiblioteket Gummifabriken

8.00-10.00

Ladda ner e-bok till Ipad/Iphone

Läs i appen Biblio

1. Ladda ned appen Biblio.
  2. Du väljer Värnamo bibliotek och loggar in med ditt lånekortsnummer och pin-kod.
    I appen kan du söka efter e-ljudböcker/e-böcker på titel eller bläddra bland kategorier. Du kan filtrera på e-bok eller e-ljudbok. En beskrivning av böckerna finns.

Läs i appen PocketBook reader eller appen Adobe Digital editions

1. Om du inte trivs med e-boksgränssnittet i Biblio, går det att istället använda appen  PocketBook reader eller appen Adobe Digital Editions. Desa appar erbjude utökade möjligheter till inställningar och sidvisning.
  2. Skapa ett Adobe-ID om du inte redan har gjort det. Du behöver auktorisera appen med ditt Adobe-ID, för att kunna läsa kopieringsskyddade e-böcker.
  3. Logga in i bibliotekskatalogen, med lånekortsnummer eller personnummer och din pinkod.
  4. Sök efter din bok. Skriv ebok i sökrutan och du får en träfflista på alla våra e-böcker. Du kan sedan filtrera din sökning med hjälp av länkarna genom att välja till exempel utgivningsår.
    Skriv författarens namn + ebok i sökrutan och du får träff på e-böcker av den författaren.
    Det finns också Utökad sökning. Där kan du välja till exempel medietyp e-bok, språk och utgivningsår.
  5. När du hittat den bok du vill ladda ner, så väljer du det alternativ du vill ha. EPUB (offline) innebär att filen laddas ner till din enhet och läses i vald app (PocketBook reader eller Adobe Digital Editions).
  6.  EPUB (online) innebär att du väljer att strömma ner filen. Att strömma ner media kräver internetuppkoppling.
  7. Boken laddas nu ner.
  8. Nästa gång du vill läsa boken så finns den i ditt bibliotek i den appen  du valt.

Senast granskad:
2019-10-21

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?

Synpunkter