Värnamo kommun logotyp

Kontakt

Stadsbiblioteket Gummifabriken
0370-37 76 00

Besöksadress
Gummifabriken Jönköpingsvägen 15/Magasinsgatan
331 34 Värnamo

Barn och unga

På biblioteket finns det mycket att göra för dig som är ung. Förutom att låna böcker kan du till exempel låna film eller spela TV-spel. Det är alltid gratis att låna på biblioteket.

Du hittar allt som händer för barn och unga på biblioteken på sidan:
Evenemang för barn och unga

På sommarlovet händer massa roliga saker på biblioteket i kommunen

Välkommen till biblioteket i sommar. Det händer många roliga saker på kommunens bibliotek. Du kan bland annat komma till Stadsbiblioteket och kolla på film i ungdomsrummet eller pyssla i vår verkstad. På våra filialer kan du lyssna på härliga historier när de duktiga berättarna från Sagomuséet drar ut på turné. Eller kom och testa vår knappmaskin...

Läs mer här: SommarlovskulPDF

Sommarboken 2018

Anta utmaningen, läs fem böcker under sommar­­lovet och delta i Sommar­boken! Biblioteken anordnar Sommar­boken för dig som går i grundskolan. Du läser fem böcker, skriver om en av dem. När du lämnnar in ditt papper till biblioteket får du en bok och du är också med och tävlar om ett Nintendo Switch. Måndagen den 18 juni kl. 17 är det Sommarbok­släpp på alla bibliotek i kommunen, kom och fyll din kasse med böcker, ät chips och lyssna på lite bok­tips!

Läs mer om Sommarboken på www.sommar­boken.se länk till annan webbplats

Sommarboken 2018

Språklust

Språklust är ett samarbete mellan Barnavårds­central (BVC), bibliotek och logopeder och består av två spår:

  1. Samarbete med BVC för att nå alla barn. Det innebär att BVC-sköterskan vid tiomånaders­kontrollen pratar om barn, böcker och språk och hänvisar till biblioteket.
  2. Samarbete med logopeder för att särskilt nå barn med språkstörningar. Ett barn med språkstörning, som går hos logoped, kan få ett recept till biblioteket.

Har du frågor om Språklust? Hör gärna av dig till oss på biblioteket.

Boktips

Finns det björkar i Sarajevo av Christina Lindström

Kevin ska ta hand om sin bror Charlie, som har en funktionsnedsättning, när deras föräldrar för första gången ska åka tillbaka till sitt hemland Bosnien. Men så ringer Hannes och bjuder med Kevin till Liseberg. Hannes är Kevins enda kompis och besöket på Liseberg känns livsviktigt. Kvar hemma är Charlie, med ett löfte om att Kevin snart är tillbaka.
På Liseberg är även Hannes flickvän Linn och hennes kompis Amanda med och de fyra har en suverän försommarkväll tillsammans. Men när Kevin kommer hem är Charlie försvunnen.

Hata Gustavsberg av Agnes Lindström

Att bo i Gustavsberg är fruktansvärt tråkigt! En händelselös förort, kompisar som är nöjda med lite film på fredagen och föräldrar som inte ens kan ge en ordentlig utskällning när det skulle behövas. Så känner 15-åriga Miranda (Mirre) för sitt liv. Men på en av de supertrista släktträffarna flyger något i Mirre och hon deklarerar plötsligt att hon är lesbisk.

Vända världen rätt av Jennifer Niven

Libby väger 130 kg, hon har vägt ännu mer, mycket mer, så mycket att de fick riva delar av hennes hus för att kunna lyfta ut henne med hjälp av en lyftkran. Efter år av hemundervisning ska hon nu återvända till skolan. Hon är väl medveten om att det kommer att bli tufft men har bestämt sig för att det ska funka.

 

Du kan läsa längre recensioner av böckerna härPDF

Bokomslag

Barnens bibliotek

Massor av kul om böcker och författare. Intervjuer,
tävlingar och annat kul.

Barnens biblioteks webbplats.länk till annan webbplats

Boktrailers ungdomsböcker

Lovaktiviteter

Kommunens bibliotek har aktiviteter för barn och unga under vinterlov, påsklov och höstlov. På sommarlovet åker bokbussen ut till olika dagläger/idrottsläger. Höstlovet är numera ett läslov då fokus ligger på litteratur och läsning.  

Du hittar mer om kultur för barn och unga, samt aktiviteter på loven på sidan Barn- och ungdomskultur.

Mer information

Senast granskad:
2018-08-14

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se

 

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

 

Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo

 

Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo

 

Organisationsnummer
212000-0555
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp