Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Stadsbiblioteket Gummifabriken

0370-37 76 00

Besöksadress

Gummifabriken Jönköpingsvägen ­15/Magasinsgatan
331 34 Värnamo

Filialer

Bibliotek och filialer

Öppet med bibliotekspersonalMåndag-Torsdag


10.00-19.00

Fredag


10.00-18.00

Lördag-Söndag


11.00-15.00

Öppet med självserviceMåndag-Torsdag


8.00-10.00, 19.00-21.00

Fredag


8.00-10.00

 

Bibliotek

I Värnamo tätort finns Stadsbiblioteket i Gummifabriken. I kommunen finns bibliotek i Bor, Bredaryd, Forsheda och Rydaholm. Mobila biblioteket kör enligt turlista till olika orter i kommunen. Se bibliotek och filialer i menyn för mer information om öppettider och adresser.

Bibliotekskatalogen

I bibliotekskatalogen kan du bland annat söka böcker, film och e-media. Du kan reservera och låna om. Behöver du beställa lånekort kan du göra det i biblioteks­katalogen. Du loggar in med pin-kod och lånekortsnummer eller person­­nummer (10 siffror i följd)

Systemuppgradering bibliotekskatalogen och Biblio

På grund av sytemuppgradering kommer bibliotekskatalogen vara ur funktion måndagen den 20 januari. Detta påverkar även Biblio och cineasterna som inte kan användas.

Begränsad service och delvis stängda bibliotek

Måndag den 20 januari är bibliotekens service begränsad på grund av system­uppgradering. Biblioteken i Forsheda och Rydaholm har öppet kl. 14-16 den 20 januari.

Öppettider

Stadsbibliotekets ordinarie öppettider


Öppet med bibliotekspersonal

Öppet med självservice

Måndag - torsdag

10.00-19.00

8.00-10.00, 19.00-21.00

Fredag

10.00-18.00

8.00-10.00

Lördag - söndag

11.00-15.00Se öppettiderna på våra andra bibliotek på sidan Bibliotek och filialer.

 Välkommen till SmåLit 2020

SmåLit logotype


SmåLit kommer till Värnamo fredagen den 7 februari. Ett fantastiskt program för alla åldrar! Det blir litteratur­samtal, workshops, musik, teater med mera, med mera. Hela dags­­programmet kl 12.30-18.00 är gratis. Kvälls­programmet med författarna Vigdis Hjorth, Åke Edwardson och Karin Smirnoff i samtal med Magnus Utvik, kostar 200 kronor.

SmåLit program 2020länk till annan webbplats

Nyhet! Låna en påse hälsa

Påsarna innehåller böcker och informationsmaterial inom ett visst tema - både faktaböcker och skönlitterära böcker. Varje påse innehåller också gummiband med handtag och ett träningsprogram. Vissa påsar innehåller stegräknare. Du lånar dem i stadsbiblioteket. En påse hälsa är ett samarbete med Värnamo Hälsocenter.

En påse hälsa finns med fem olika teman: mat, mental återhämtning, motion, nybliven förälder och sömn.

  • Bibblan svararlänk till annan webbplats är en gratis svarstjänst. Här kan du fråga vad du vill på flera olika språk och få svar så snabbt som möjligt. 
  • Bibblan guidarlänk till annan webbplats är en samling med databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information.

Du kan boka en tid med en bibliotekarie om du behöver hjälp med något som tar lite längre tid. Läs mer och boka på sidan Service och tjänster.

Biblioteket ger dig gratis tillgång till Ztory och pressreader. I appen Ztory finns tidskrifter och ett urval barnböcker. I appen Pressreader finns tidningar från många länder på olika språk. Läs mer om Ztory och Pressreaderpå sidan Tidningar och tidskrifter.

Du kan du via filmtjänsten Cineasterna se gratis film hemifrån. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och pin-kod och kan sen välja mellan ett stort antal filmer. Utbudet består av filmer för både barn och vuxna.

För mer information om hur du lånar film se sidan Cineasterna.

Surfplattan är laddad med appar och länkar som biblioteket valt ut. Läs mer om Surfplattorna på sidan Service och tjänster.

Senast granskad:
2020-01-16

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter