Värnamo kommun logotyp

Kontakt

Stadsbiblioteket Gummifabriken
0370-37 76 00

Filialer
Vråenbiblioteket
Bibliotek och filialer

Öppettider stadsbiblioteket

Måndag-Torsdag


10.00-20.00

Fredag


10.00-18.00

Lördag-Söndag


11.00-15.00


Besöksadress

Gummifabriken Jönköpingsvägen 15/Magasinsgatan
331 34 Värnamo

Bibliotek

I Värnamo tätort finns Stadsbiblioteket och biblioteket på Vråen. I kommunen finns bibliotek i Bor, Bredaryd, Forsheda och Rydaholm. Mobila biblioteket kör enligt turlista till olika orter i kommunen. Se bibliotek och filialer i menyn för mer information om öppettider och adresser.

Bibliotekskatalogen avstängd

Söndagen den 14 oktober kommer bibliotekskatalogen (BOOK-IT Pub) inte att vara tillgänglig på grund av en ändring i infrastrukturen. Arbetet inleds kl 10 och beräknas vara avslutat senast kl 18. Det går då inte att söka medier eller låna e-media.

E-media - ändring av låneregler

Från och med 1 september 2018 går det att låna två e-media titlar (e-böcker och e-ljudböcker) per 7-dagarsperiod. Se E-media under Läsa och låna i menyn.

Boka en bibliotekarie

Nu kan du boka en tid med en bibliotekarie om du behöver hjälp med något som tar lite längre tid. Läs mer och boka under Service och tjänster i menyn.

Biblio - app för att lyssna

I appen Biblio kan du lyssna på e-ljudböcker. Du kan lyssna strömmande och ladda ned för att lyssna off-line. Läs mer om Biblio under Läsa och låna, E-media i menyn.

Läs tidskrifter och tidningar hemma! Biblioteket ger dig gratis tillgång till Ztory och pressreader

I appen Ztory finns tidskrifter och ett urval barnböcker. I appen Pressreader finns tidningar från många länder på olika språk. Läs mer om Ztory och Pressreader i menyn under Tidningar och tidskrifter

Surfplattor att låna i biblioteket

Surfplattan är laddad med appar och länkar som biblioteket valt ut. Läs mer om Surfplattorna i menyn under Service och tjänster.

Låna en Värnamobo!

Vill du träffa nya människor med andra kulturer? Då kan du låna ut din tid och dig själv på biblioteket i Värnamo. Vill du lära dig mer om Värnamo? Då kan du låna en Värnamobo. Så här gör du för att låna en Värnamobo eller låna ut dig själv!

Bibblan svarar och Bibblan guidar - källkritisk information!

  • Bibblan svararlänk till annan webbplats är en gratis svarstjänst. Här kan du fråga vad du vill på flera olika språk och få svar så snabbt som möjligt. 
  • Bibblan guidarlänk till annan webbplats är en samling med databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information.

Mer information

Senast granskad:
2018-10-09

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se

 

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

 

Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo

 

Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo

 

Organisationsnummer
212000-0555
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp