Bibliotek

I Värnamo tätort finns Stadsbiblioteket och biblioteket på Vråen. I kommunen finns bibliotek i Bor, Bredaryd, Forsheda och Rydaholm. Mobila biblioteket kör enligt turlista till olika orter i kommunen. Se bibliotek och filialer i menyn för mer information om öppettider och adresser.

Boka en bibliotekarie

Nu kan du boka en tid med en bibliotekarie om du behöver hjälp med något som tar lite längre tid. Läs mer och boka under Service och tjänster i menyn.

Biblio - app för att lyssna

I appen Biblio kan du lyssna på e-ljudböcker. Du kan lyssna strömmande och ladda ned för att lyssna off-line. Läs mer om Biblio under Läsa och låna, E-media i menyn.

Läs tidskrifter och tidningar hemma! Biblioteket ger dig gratis tillgång till Ztory och pressreader

I appen Ztory finns tidskrifter och ett urval barnböcker. I appen Pressreader finns tidningar från många länder på olika språk. Läs mer om Ztory och Pressreader i menyn under Tidningar och tidskrifter

Surfplattor att låna i biblioteket

Surfplattan är laddad med appar och länkar som biblioteket valt ut. Läs mer om Surfplattorna i menyn under Service och tjänster.

Låna en Värnamobo!

Vill du träffa nya människor med andra kulturer? Då kan du låna ut din tid och dig själv på biblioteket i Värnamo. Vill du lära dig mer om Värnamo? Då kan du låna en Värnamobo. Så här gör du för att låna en Värnamobo eller låna ut dig själv!

Bibblan svarar och Bibblan guidar - källkritisk information!

  • Bibblan svararlänk till annan webbplats är en gratis svarstjänst. Här kan du fråga vad du vill på flera olika språk och få svar så snabbt som möjligt. 
  • Bibblan guidarlänk till annan webbplats är en samling med databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information.

Granskad 2018-05-25
av Anna Gustafsson