2016-11-24

Kommunen satsar på spontantidrottsanläggningar

Spontanidrottsplatser är till för alla och särskilt viktiga för de barn och ungdomar som inte är med i någon idrottsförening. På en spontanidrottsplats kan flera olika sporter utövas. Skateparker och skateramper är två exempel på spontanidrottsplatser.

En skatepark växer nu upp i centrala Värnamo och förväntas stå klar i höst. Tidigare har det under många år funnits en skateramp på Tinas Ö. När bygget av skateparken startade så var kommunen beredda att skrota den drygt 10 år gamla skaterampen. Skateföreningarna i kommunen föreslog då i stället en renovering och en flytt, så rampen representerar en helt egen disciplin och kan fungera som ett komplement till skateparken.

Så blev det - rampen har nu både renoverats och flyttats till ett bättre läge – i området vid Apladalsskolan/Sporthallen/Ishallen. I området finns idrottsplatsarbetare som är verksamma stora delar av dygnet i närliggande anläggningar och som då också kan ha tillsyn över området där skaterampen finns. Området är dessutom upplyst till klockan 23.00.

Redan 16 juli kommer det att hållas en tävling på rampen.

- Vi hoppas nu på ökat nyttjande av både skejtare och de lite yngre med sina kickbikes, säger Joakim Norgren, projektledare tekniska förvaltningen. - Vi planerar att öppna rampen i nästa vecka, säger Joakim. - Lite roligt är att de lokala skejtarna har utnämnt kommunens Jonas Karlsson till Ramp Keeper, en för kommunen helt ny titel, berättar Joakim.

Nyproduktionspriset av ramp är cirka 500 000 kr. Renoveringen och flytten av rampen har kostat 200 000 kr. Rampen kommer hålla i minst 10 år till.

Publicerad 2016-11-24
av Anita Johansson

Skriv ut