Trygghetsservice

Trygghetslarm

Installation och support av trygghetslarm samt digitala låsvred och Fixartjänsten är samlade under Trygghetsservice och utgår från räddningstjänsten.

Trygghetsservice hanterar installation och support av trygghetslarm och digitala låsvred. Den som vill ansöka om trygghetslarm gör det via omsorgsförvaltningen.

Vid problem med lås och larm utanför telefontiden, kontakta kommunens hemtjänst.

Mer information om ansökan hittar du på sidan trygghetslarm.

Fixartjänsten

Fixartjänsten utförs av räddningstjänsten och erbjuds den som är 65 år eller äldre eller den som är funktionshindrad. Syftet är att öka tryggheten för den som bor hemma, till exempel genom att minska risken för fallolyckor.

Man kan få hjälp med att byta glödlampor och proppar, flytta möbler i bostaden, sätta upp tavlor och gardiner, bära saker till och från förråd och ordna mattor och sladdar. Servicen är gratis men man får betala materialet själv, till exempel glödlampor.

Fixartjänsten omfattar inte att forsla bort trädgårdsavfall, biståndsbedömda insatser som städning och inköp, uppgifter som kräver yrkeskunniga hantverkare eller tjänster som serviceföretag tillhandahåller såsom fönsterputsning, gräsklippning och snöskottning.

Granskad 2018-05-15
av Helena Bengtsson