Galaxen

Har du problem med alkohol, droger, doping eller spel? Eller känner du någon som är i något missbruk?

Om Galaxen

Galaxen är en öppenvårdsmottagning för dig mellan 13-25 år som har problem med alkohol, narkotika, doping eller spel. Du behöver inte ha ett utvecklat missbruk, vi hjälper även dig som är ”i riskzonen”. Vi ger information, rådgivning, behandling och utför provtagning. Vi erbjuder också stöd till dig som är anhörig.

Vi vill hjälpa

Droger och alkohol är skadligt. Sättet det berusar på skiljer sig men gemensamt är att de påverkar och skadar användaren, familj, vänner och andra närstående. Det berör och skapar lidande för många. Men det behöver inte fortsätta så. Tillsammans med Galaxen kan du arbeta för en bättre egen framtid utan alkohol och droger.

Du eller dina föräldrar kan själva ta kontakt med Galaxen och initiera en behandlingskontakt. Vi tar även emot uppdrag från skolor, arbetsgivare, kriminalvård, socialtjänst med flera. Du är välkommen till oss för informationsmöte där vi beskriver de behandlingsinsatser som vi erbjuder. När en förfrågan gjorts bedömer Galaxen om det finns möjlighet att fullfölja uppdraget. Vi säger mycket sällan nej till ett uppdrag men ibland har uppdragsgivaren alltför resurskrävande önskemål. I dessa fall försöker vi hitta ett fungerande alternativ.

För dig som privatperson är det kostnadsfritt med behandling och drogtester på Galaxen. Vi har tystnadsplikt och bryr oss mycket om din integritet. Du har även möjlighet att vara anonym.

Galaxen finns tillgänglig för dig som bor i Gnosjö kommun, Vaggeryds kommun eller i Värnamo kommun.

Granskad 2018-05-15
av Helena Bengtsson