Anställningsförmåner

Som anställd i Värnamo kommun får du tillgång till en rad olika förmåner.

Semester

Som kommunanställd har du något mer förmånliga semestervillkor än vad lagen anger. För de som har månadslön är innevarande år både intjänande- och semesterår. Det betyder att du som nyanställd får betald semester redan första året i förhållande till hur mycket du arbetar under året.De som är upp till 39 år gamla får 25 dagar semester, 40-49 år får 31 dagar och de som är 50 år eller äldre får 32 dagar per år.

Arbetstid

Vi arbetar med olika arbetstidsmodeller vars syfte är att passa våra verksamheter på bästa sätt. Vissa har fasta scheman, andra har flextidsavtal.

Dialogen om ditt eget arbete

Som kommunanställd har du en unik möjlighet att påverka ditt arbete och din arbetssituation genom samverkansavtalet. I det står det om medarbetarnas ansvar för att utveckla verksamheten och även arbetsmiljön. Engagerade, kreativa och aktiva individer är en viktig förutsättning för samverkan.

Subvention av träningskort samt gratis motionspass

Träningsskort subventioneras med som mest 75 procent av kostnaden, dock högst 800 kr för ett helt år och högst 400 kr för ett halvår. För att ta del av subventioner för träningskort ska medarbetaren vara tillsvidareanställd eller ha en allmän visstidsanställning längre än 6 månader. Träningskortet kan vara inköpt i annan kommun än Värnamo kommun.

Kommunen erbjuder också gratis träningspass, till exempel gympa, spinning och innebandy.

Granskad 2018-03-28
av Helena Bengtsson