Samarbetsprojekt

Värnamo kommun samarbetar med andra aktörer i flera projekt. Här är några av dem.

Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd, Värnamo - GGVV

Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo har många gemensamma angelägenheter och fungerar väl ihop. Näringslivskulturen, drivkraften att jobba och tjäna pengar, den välkända småföretagarandan och småskaligheten präglar bygden. Regionen har en varierad och expansiv arbetsmarknad. Basen är ett antal små och medelstora företag inom olika branscher. Tillverkningsindustrin sysselsätter fortfarande flest, cirka 33 procent av arbetsstyrkan, medan vård och omsorg står för 19 procent och handel och kommunikation för 18 procent.

Gnosjöregionen

Näringslivet i regionen samarbetar och marknadsför sig som Gnosjöregionen.

Gnosjöregionens webbplatslänk till annan webbplats

Entreprenörsregionen

Entreprenörsregionen är ett samarbetsprojekt mellan elva kommuner i Hallands, Kronobergs och Jönköpings län. Ett samarbete som syftar till att skapa tillväxt i regionen. Kommuner som ingår i Entreprenörsregionen är Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd, Värnamo, Älmhult, Markaryd, Ljungby, Hylte, Halmstad, Laholm och Tranemo.

Entreprenörsregionen, som ligger i västra Småland och södra Halland, har ett geografiskt strategiskt bra läge. Det ligger mellan två storstadsregioner, Göteborg och Öresund och i en radie av 200 km från regionens mittpunkt finns 3,5 miljoner människor. Entreprenörsregionen utgör en del av den befolkningsmässiga och industriella tyngdpunkten i Norden. Deltagande kommuner är Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd, Värnamo, Älmhult, Markaryd, Ljungby, Hylte, Halmstad, Laholm och Tranemo.

Powerpointpresentation om EntreprenörsregionenPDF

Entreprenörsregionens webbplatslänk till annan webbplats

E-utvecklingsrådet i Jönköpings län

E-utvecklingsrådet ska aktivt arbeta med e-förvaltningsområdet i Jönköpings-regionen i syfte att öka nyttan för medborgare, näringsliv, föreningar och inre effektivisering i medlemmarnas organisationer.

E-utvecklingsrådets webbplatslänk till annan webbplats

Gemensamt e-arkiv i Jönköpings län

Värnamo kommun har tillsammans med elva andra kommuner länet startat ett gemensamt e-arkiv, FREDA (F-län regionalt digitalt arkiv) i samarbete med region Jönköpings län.

Webbsändning från en av samverkansgruppens seminarium.länk till annan webbplats

Webbsändningen är en introduktion till e-arkiv, och presentation av läget 1 september 2017.

Granskad 2017-09-05
av Ingela Zander

Skriv ut