Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Framtidsprojekt

Här hittar du information om framtida och pågående projekt i Värnamo kommun.

Hälsosam uppväxt i Värnamo, HUV

Livskvalitet påverkas negativt av en ohälsosam livsstil. Med projektet Hälsosam uppväxt i Värnamo, HUV, arbetar vi för att ge barn och ungdomar i kommunen möjlighet att växa upp i en miljö som gör det lätt att göra rätta val för en hälsosam livsstil.

Hälsosam uppväxt i Värnamo

Stadsbusstrafik med klimatsmarta fordon

Hösten 2017 blev Värnamo först i världen med ett stadsbusstrafiknät som helt drivs av klimatsmarta fordon.

Jönköpings länstrafik har som mål att öka kollektivtrafikresandet i länet med 60 procent fram till 2025. En väg att nå dit är att satsa på kraftigt förbättrad stadsbusstrafik i Värnamo.

Bussarna som trafikerar stadsbusslinjerna är elhybridbussar. Dessa laddas en gång i halvtimmen vid en laddstation vid järnvägsstationen.

Klimatsmart stadsbusstrafik

Gummifabriken

Den gamla gummifabriken i Värnamo centrum har byggts om till kreativ mötesplats för alla oavsett ålder. Ambitionen är att vara en attraktion för hela regionen. Här möts näringsliv, utbildning och kultur. I september 2018 invigdes den sista delen av Gummifabriken, auditoriet.

Gummifabrikens webbplatslänk till annan webbplats

Höghastighetsjärnväg

Sverigeförhandlingen vill att höghastighetsjärnvägen som binder ihop landets tre största städer ska gå via Värnamo och stanna där för att ta upp och lämna av passagerare. Med snabbare resor får vi större arbetsmarknadsregioner och underlättar både att få rätt kompetens till arbetsgivare i Värnamo och att dela med oss av den kompetens som finns här. Man kan bo i Värnamo och arbeta eller studera i hela södra Sverige - och tvärtom.

Höghastighetsjärnvägen

Sydsvenska krysset

Sydsvenska krysset är samlingsnamnet för området som innefattar drygt 110 hektar mark i och omkring trafikplatsen för E4 och väg 27. Området ligger centralt i regionen och med ett väl utvecklat trafiksystem. Här finns plats handel, restaurang och övrigt näringsliv. Det är också här en framtida station utmed höghastighetsjärnvägen genom södra Sverige är planerad.

Vandalorum

Vandalorum är platsen där historien ska möta framtiden, inom konst, design, utbildning och företagande. Museet ligger i korsningen E4 och riksväg 27. Den världsberömde italienske arkitekten Renzo Piano har stått för konceptet.

Vandalorums webbplats

Campus Värnamo

Campus Värnamo tror på det livslånga lärandet och skapar möjlighet till högre utbildning på nära håll. Utbildningarna är på högskole- eller yrkeshögskolenivå och leder till arbete. Campus anordnar också kompetensutveckling på olika nivåer, för både privatpersoner och anställda i privat eller offentlig sektor.

Campus Värnamos webbplats

LONA-projekt

Kommunen samarbetar med Forshedabygdens näringsliv i LONA-projektet Storåns kanotled. En 44 kilometer lång kanotled från Stjärnhyltan strax söder om High Chaparall ner till sjön Bolmen. Syftet med projektet är att skapa samarbete med aktörer längs kanotleden som nu är öppen för friluftsliv och turism.

Senast granskad:
2019-02-07

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se

 

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

 

Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo

 

Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo

 

Organisationsnummer
212000-0555
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp