Detaljplan för del av Nylund 1:1 har vunnit laga kraft

Beslutet att anta detaljplanen för området vid Vasagatan och Högabergsgatan har efter överklagan och dombeslut vunnit laga kraft 12 oktober 2019.

Planen omfattar gång- och cykelväg mellan Vasagatan och Högabergsgatan. Detaljplanen avviker inte från översiktsplanen.

Detaljplanen finns på samhälls­byggnads­förvaltningen i Stadshuset. Den finns även på kommunens webbplats från och med två veckor efter den har vunnit laga kraft:

Gällande detaljplaner.

Antagandebeslut

Detaljplanen har överklagats och dombeslut har inte överklagats därefter. Länsstyrelsen i Jönköpings län har beslutat att inte pröva kommunens antagandebeslut som togs i samhällsbyggnadsnämnden 20 mars 2019.

Länsstyrelsens beslut är enligt plan- och bygglagen, kapitel 11.

Ersättning för skador

Du kan ha rätt till ersättning för skador på grund av detaljplanen enligt plan-och bygglagen, kapitel 14. För att få ersättning måste du väcka talan om det vid mark- och miljödomstolen inom två år. Tiden räknas från det datum planen vann laga kraft alternativt då åtgärden utfördes. Om skadan rimligen inte kunde förutses inom den tiden får talan väckas senare.

Mark- och miljödomstolen i Växjö.länk till annan webbplats

Plan- och bygglagen.länk till annan webbplats

2019-10-14