2019-10-31

Ardita Berisha ny andre vice ordförande

Ardita Berisha, Socialdemokraterna, valdes till ny andre vice ordförande i kommunfullmäktige sammanträdet 31 oktober. På sammanträdet delades också årets arkitekturpris ut.

Ardita ersätter Anne Karlsson, Sverigedemokraterna, som avsagt sig sitt uppdrag som fullmäktigeledamot.

I samband med fullmäkties möte delade sockså Värnamo kommuns arkitekturpris 2019 ut. Det går till bostadsbebyggelsen på fastigheten Duvan 2, vid Kyrktorget i Värnamo stad. Kvarteret är ritat av Accent arkitekter genom Ing-Marie Gustafsson. Beställaren i projektet är Bengt Svenstig och Fredrik Almqvist på Svebo Fastigheter AB.

Beslut i korthet

Här följer ett urval av övriga beslut i korthet. Du kan se hela sammanträdet i webb-tv och läsa protokollet från sammaträdet så snart det har justerats.

• Kommunfullmäktige godkände delårsbokslutet för Värnamo kommun så som det såg ut 31 augusti. Prognosen visar på ett resultat vid årets slut på minus sex miljoner kronor.
  • Fullmäktige avsatte en miljon till ombyggnad av utemiljön vid Exposkolan (tidigare Östboskolan).
  • Kommunfullmäktige antog en policy för Värnamo kommun som arbetsgivare.
  • Kommunfullmäktige antog en ny avfallstaxa, som gäller från 1 januari 2020.
Kommunens presidium, från vänster Ardita Berisha (S), andre vice ordförande, Mikael Karlsson (C), förste vice ordförande och Camilla Rinaldo Miller (KD), ordförande.

Utdelning av 2019 års arkitekturpris.

I samband med fullmäktiges möte delades årets arkitekturpris ut till Accent Arkitekter.

2019-11-01