2019-03-28

Avgift för offentlig plats, mat och medborgarbudget på fullmäktige

Fullmäktige tog beslut om bland annat policy för mat och måltider, medborgarbudget i Bor, taxa för markupplåtelse på sitt sammanträde 28 mars.

Du kan se hela sammanträdet på sidan Webb-tv och läsa protokollet på sidan Protokoll KF så snart det har justerats. Det görs 3 april.

Beslut i korthet från kommunfullmäktiges sammanträde:

• Pengar flyttas från andra projekt till medborgarbudget för utemiljö vid skolan i Bor, så att kommunen kan bygga klart där. Läs mer om det i nyheten Klartecken för att bygga klart i Bor.
  • Policyn för mat och måltider har uppdaterats och kommunfullmäktige antog den. I den sägs bland annat att vid inköp av livsmedel ska vi eftersträva att köpa närproducerat, svenskt och ekologiskt.
  • En ny taxa för markupplåtelse gäller från 1 maj 2019. Den styr hur mycket det kostar att använda offentlig plats för evenemang med inträde, kiosk, uteservering, försäljningsvagn, container, trottarpratare, cirkus, affischpelare, digitala tavlor med mera. Två förändringar jämfört med tidigare är att kommunen nu tar ut en avgift evenemang med inträde, till exempoel öltält, musik- och kulturevenemang samt för digital tavla.Taxan tillåter kommunen får teckan separat avtal vid särskilda evenemang.
  • Fullmäktige antog reviderade reglementen för alla nämnder. Detta görs varje ny mandatperiod. I reglementena beskrivs respektive nämnds uppdrag.

2019-03-29