Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Jämför företagsklimat

Rapporten redovisar en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning gentemot företag. Kommunernas service rankas totalt och inom myndighetsområdena brandtillsyn, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd samt serveringstillstånd.

Företagsklimat 2018: Företagarna nöjda med kommunens service

De företagare som hade ärenden hos samhällsbyggnadsförvaltningen under 2018 är nöjda med den service de fick.

Det är sjätte gången SKR gör en så kallad öppen jämförelse av hur nöjda företagare är med kommunernas service och hur effektiv myndighetsutövningen är. Det utmynnar i ett NKI-värde (NKI: nöjd kund-index). Värnamo hamnar på NKI 76, vilket är samma som i fjol och något högre än genomsnittet för de 184 kommuner som medverkar.

Av de kommuner i länet som är med i jämförelsen hamnar Tranås högst med NKI 80, följt av Eksjö på 79 och Vetlanda på 78. De som svarar på enkäten är företagare som har använt sig av den kommunala servicen, totalt 146 stycken.

Jämförelsen tittar också på hur kommunen uppfattas uppdelat på olika myndighetsområden. NKI Värnamo ligger i nivå med övriga riket och länet och i många delar något över genomsnittet. Brandtillsyn och livsmedel får högst betyg. Bemötande och kompetens får högst betyg i den del som handlar om serviceområden.

Öppna jämförelser Löpande insikt Företagsklimatlänk till annan webbplats

Senast granskad:
2019-12-06

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter