Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Klimatveckan 2019

Klimatveckan arrangeras i år 4-11 september och dagarna är fulla av aktiviteter och händelser! Det här är en av årets viktigaste veckor för den som vill lära sig mer och inspireras att bli mer klimatsmart. Värnamo kommun uppmärksammar Klimatveckan med flera aktiviteter som du hittar här.

Klimatsmart mat i kommunens restauranger

Värnamo kommuns restauranger kommer att servera Klimatveckans speciella meny. Håll utkik efter inspirerande matbilder på kommunens Facebook och Instagram.

Klimatveckans menyPDF

Receptsamling för inspirationsmenynPDF

Inspirationskväll om odlingsmetoden akvaponik 10 september kl. 18.30

Vattenbruk är världens snabbast växande livsmedelsproduktion och efterfrågan
på fisk ökar bland svenska konsumenter. Med modern teknik kan fisk och grönsaker odlas inomhus i recirkulerande system som kan placeras nästan var som helst, till exempel i din gamla ladugård, tvättstuga eller i en industrilokal! Under denna inspirationskväll får du lära dig om akvaponik - att odla fisk och grönsaker i ett slutet system - och hur du själv kan komma igång.

På plats finns bland annat Kimberly Berglöf, en av författarna bakom handboken "Fisk i hus" och Niklas Wennberg, som driver en av Sveriges första akvaponikanläggningar mitt i Göteborg.

Kvällen är gratis. Vi bjuder på kaffe och fiskmacka!

Datum och plats: 10 september, kl. 18.30, Stora Segerstads naturbrukscentrum

Anmälan senast 6 september på www.gislaved.se/fokushallbarhetlänk till annan webbplats

Kontaktperson: martina.palm@varnamo.se eller jessica.johansson2@gislaved.se

Kvällen arrangeras tillsammans med Gislaveds kommun och LRF.

Program

18.30 Refarm Linné introducerar kvällens tema

19.00 Nicklas Wennberg: Hur kan du odla fisk på land? Hur ser marknaden ut för fisk
och grönt?

20.00 Kaffe och smakprov fisk

20.10 Bikupa

20.20 Frågestund

Välkommen!

Spela miljöbingo

Utmana dig själv, familj, vänner eller kollegor att spela vårt miljöbingo. Ett sätt att både skapa en hållbar vardag och samtidigt delta i utlottningen av en elcykel värd 15 000 kronor. Andra pris är ett presentkort på 2 000 kronor på Bredaryds Wärdshus med fokus på lokalproducerat. Som extra vinster lottar vi även ut ett antal exemplar av Johanna Ståls och Naturskyddsföreningens bok ”Ett hållbart liv – en bok fylld med miljösmarta tips.

Miljöbingo som pdf för utskrift eller att ladda hem.PDF

Miljöbingot publiceras också i Värnamo kommuns samlingsannons i Finnveden Nu 4 september, klipp ur, kryssa och lämna in till oss när du är klar.

Genom att lämna in bingot tillsammans med namn och kontaktuppgifter godkänner du att Värnamo kommun hanterar dina personuppgifter. Vi behöver göra det för att kunna kontakta dig om du vinner. Personuppgifterna raderas senast 30 oktober.

Så går det till

Sätt ett kryss för varje ruta du klarat av under tiden 4 till 30 september. När du gjort allt på en rad (lodrätt eller vågrätt) räknas det som en lott i utlottningen av priser. Når du upp till två rader, får du två lotter och så vidare. Du kan endast tävla med ett bingo per person.

Miljöbingot arrangeras av Värnamo kommun, Finnvedsbostäder och Värnamo Energi.

För att delta i utlottningen måste du ha lämnat in bingot och dina kontaktuppgifter till någon av arrangörerna senast den 4 oktober.

Var lämnar jag in min miljöbingo?

Du kan både posta och lämna in det personligen till någon av arrangörernas besökscenter eller e-posta till vår gemensamma adress klimatsmart@varnamoenergi.se

Postadress till Värnamo kommun: Värnamo kommun, 331 83 Värnamo

Vi presenterar klimatkämparna 4 september

Värnamo kommun deltar i satsningen Klimatkampen och har utsett fyra klimatkämpar som under ett år har antagit utmaningen att minska sina utsläpp och att använda klimattjänsten Svalna som uppföljning.

Nyfiken på vilka klimatkämpar som presenterar Värnamo? Alla klimatkämpar presenteras på scen under klimatkonferensen , kl. 13.00 på kulturhuset Spira i Jönköping. Klimatkonferensen är gratis och alla är välkomna.

Värnamo kommuns klimatkämpar kommer att presenteras på sidan Klimatkampen.

Mer information på Klimatrådets webbplats om Klimatkampen.länk till annan webbplats

Klimatveckan i länet

Jönköpings län omfattar över 350 000 invånare, 170 000 hushåll, 13 kommuner och Klimatveckan vill engagera varenda en. Det är stora ambitioner men denna är veckan är för dig, hela länet - och på flera sätt även för hela världen.

Det finns en lokal vision om att Jönköpings län ska producera mer förnybar energi än vad vi gör av med. Vad innebär det egentligen och hur sker resan dit? Det är faktiskt så att du är redan med på resan och vi är en bit på väg.

Men vill du öka din kunskap, bli inspirerad och ta del av en inte bara viktig, utan även intressant vecka, är Klimatveckan 2018 en vecka för dig.

Klimatrådets program för Klimatveckanlänk till annan webbplats

Senast granskad:
2019-09-06

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter