Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

2019-11-21

Gummifabriken får arkitekturpris

Gummifabriken i Värnamo får utmärkelsen Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronobergs arkitekturpris 2018.

- Det är fantastiskt trevligt, säger Behnam Sharo, stadsarkitekt i Värnamo kommun.

Priset delas ut för att lyfta fram och uppmärksamma goda insatser för arkitektur, inredningsarkitektur och landskaps- och samhällsplanering. Det är medlemmarna i Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg, Sajk, som röstar fram vinnaren.

- Att få Sajk-priset bekräftar Värnamo kommuns mål att verka för en attraktiv stadsbyggnad som präglas av hållbar arkitektur. Gummifabriken är ett bra exempel som visar medvetenhet om arkitektoniska kvalitéer och genomtänkt omvandling av gammal industribyggnad till en ny mötesplats fylld av inspiration, kreativitet och upplevelser, samtidigt som man har lyckats bibehålla kulturhistoriska profilen som karakteriserar Värnamo, säger Behnam Sharo.

Det är Värnamo kommun i egenskap av byggherre, som får priset. Gummifabriksfastigheten ägs av det kommunala bolaget Värnamo kommunala industrifastigheter AB, VKIAB, som också driver konceptet Gummifabriken.

Tobias Hörnquist är vd på VKIAB:

- Vi är mycket glada över detta pris! Gummifabriken är en fantastisk vacker byggnad med en lång historia. Förutom att den är vacker tillför den många nya delar till Värnamos samhällsbygge. Det ska bli roligt att följa Värnamos fortsatta utveckling och att vi kan vara en del av det.

Prisutdelningen är planerad att ske på Gummifabriken i mitten av december.

Gummifabriken

Senast uppdaterad:
2019-11-21