Aktuella evenemang

Vårens program är klart. Programmet finns att hämta på alla kommunens bibliotek. Välkomna till vårens alla kulturprogram.
Program vår 2017.PDF

Föredrag / föreläsning / musik

Lunchlyrik i mars  Kulturhuset Cupolen

Fredagar kl 12.30 i mars läser Gunnar Malmgård lyrik

10 mars   Edith Södergran

17 mars   Göran Greider

24 mars   August Strindberg: ”Esplanadsystemet”,
               Birger Sjöberg: ”Lilla Paris” samt
               ekopoesi av Jonas Gren.
               Med anledning av Värnamo kommuns Agenda 30-vecka
               och fredagens tema ”Hållbara städer och samhällen”.

31 mars   Bruno K. Öijer

RUTANS tvåårskalas tisdag 18 april

Program (Preliminärt):
Kl 11.30-12.00 Vandalorum: Tillit i det offentliga Sverige. Panelsamtal med bland andra Håkan Sörman (landshövding), Kalle Boman (filmproducent och Rutans upphovsman) och Alice Åström (f d vice partiledare Vänsterpartiet). Moderator: Lars Alkner.
Kl 18.00-21.00 Kulturhuset Cupolen: Teaterfolk från Värnamo Folkhögskola ger ”Fria händer” fritt efter Ruben Östlunds manus till filmen ”The Square”.
Kalle Boman om projektet Rutan.
Work in progress ”The Square” - klipp från Ruben Östlunds nya film presenteras av Plattform Produktion. Musik: Mikael Wiehe.
Biljett 3O kr. Säljs på stadsbiblioteket Värnamo.
Kl 21.00 Rutan på Flanaden: Musik med Mikael Wiehe, dans med Kulturskolan, tal m.m. OBS! Programmet kan ändras beroende på väder!
Ca kl 22.00 Eftersnack på Harrys.

Rutan information
Foto: Felicia Malmstroem

Rutan tvåår Mikael Wiehe foto: Felicia-Malmstroem

Samtal med Lars Alkner

Kulturchef Lars Alkner har samtal med olika personer i aktuella ämnen. Fri entré. På sidan hittar du även samtal som redan varit. Saknar du något kan du hitta det på Youtube.

Kulturhuset Cupolen lördag 8 april kl. 16.00
Samtal med... 2016:års kulturstipendiater: Sanna Borell, Christian Sjöstrand, Clement Svensson. Därefter musikunderhållning. Välkomna!

Filosofiskt café

Tisdag den 21 mars kl. 19 Vad är det filosofiska i det filosofiska caféet? Med Runar Eldebo, pastor Värnamo Missionskyrka.

Samarr: Bilda, Värnamo Missionskyrka

Lokalt kulturting

Onsdag den 5 april kl. 17.30-21 är alla välkomna till Gummifabriken för vårens kulturting.

Nu är det bara ett drygt halvår kvar tills Gummifabriken slår upp portarna för andra etappen och släpper in kulturen! Hur går det till rent praktiskt för föreningar som vill arrangera något i Gummifabriken? Finns det hjälp att få hjälp med biljettförsäljning och marknadsföring? Går det att hyra in scentekniker? Vad händer under invigningen 15-24 september? Inbjudan KulturtingPDF

Anmäl till kultur@varnamo.se senast den 4 april.
Anteckningar för tidigare kulturting kan du se under mer information.

Granskad 2017-03-17
av Solgerd Wilhelmsson