Service och tjänster

Här har vi samlat de tjänster vi erbjuder dig. Det finns information för dig som behöver läsa på annat sätt, för dig som studerar eller för dig som vill veta mer helt enkelt.

Bibliotek för lärare

Du som lärare kommer själv hit till Bibliotek för lärare och plockar ihop det du vill låna till din klass. Vänd dig gärna oss på Bibliotek för lärare eller till din närmaste biblioteksfilial om du vill ha tips och hjälp. Du kan självklart också prata med bibliotekarien på plats. Vi finns på Stadsbiblioteket och har samma öppettider som Stadsbiblioteket. För mer info se Bibliotek för lärare i huvudmenyn.

Databaser

Biblioteket ger dig kostnadsfritt tillgång till vissa betaldatabaser. För mer info se Databaser i huvudmenyn.

Dator

På alla bibliotek kan du gratis låna en dator. Stadsbibliotekets datorer går att boka. Se Boka dator under Självservice.

Surfplatta framför Hubletställ

Surfplatta och Hublet

Hublet / Surfplattor

Surfplattor finns att låna på Stadsbiblioteket. Surfplattan är laddad med appar och länkar som biblioteket valt ut. I plattan finns t ex Pressreader som innehåller 6000 tidningar och tidskrifter från hela världen. Men givetvis vill vi gärna ha in förslag att komplettera med.

Du som besökare registrerar dig i lånedisken och får sedan en kod som gör att du kan hämta ut surfplattan i stället. Surfplattan kan endast användas i biblioteket.

Konsumentvägledning

Konsumentvägledaren hjälper konsumenten med råd före köp av vara eller tjänst, marknadsöversikter, testresultat med mera. Konsumentvägledaren kan informera om konsumenträtt och ge vägledning vid reklamationer och tvister.
Konsumentvägledaren finns vissa tider på Stadsbiblioteket

Telefontider: tisdag kl. 16-19, torsdag kl. 16-19 och fredag kl. 10-13
Telefon: 0370-37 76 01
e-post: konsumentvagledning@varnamo.se

Låna en Värnamobo

Vill du träffa nya människor med andra kulturer? Vill du lära dig mer om Värnamo? Då kan du låna en Värnamobo eller låna ut din tid och dig själv på Stadsbiblioteket i Värnamo. För mer info se Låna en Värnamobo i huvudmenyn

Särskild service

Mer information om bibliotekets service för dig som har svårt att läsa tryckta böcker hittar du i Särskild service i huvudmenyn.

Tillgänglighet

Stadsbiblioteket har handikapparkering, handikapptoalett och hörslinga. Det finns inga trösklar och hiss finns till källarplan.

Granskad 2017-03-15
av Åsa Ekblad

Skriv ut